• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

24.09.2019

10:37

INSAJDERI IZ BELE KUĆE OTKRILI!Tramp naredio: STOPIRAJTE 400 MILIONA DOLARA POMOĆI UKRAJINI!

Vesti

INSAJDERI IZ BELE KUĆE OTKRILI!Tramp naredio: STOPIRAJTE 400 MILIONA DOLARA POMOĆI UKRAJINI!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp je nedelju dana pre telefonskog razgovora sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim izdao naređenje direktoru administrativo-budžetske uprave SAD Majku Malvejnu da sačeka sa isplatom 400 miliona dolara vojne pomoći Kijevu, piše "Vašington post", pozivajući se na tri visoka činovnika iz administracije predsednika

 

Prema njihovim rečima, Trampovo naređenje je stiglo u Stejt department i Pentagon sredinom jula. Izvori tvrde da predsednik SAD sumnja da Ukrajini treba uplatiti novac i da želi da analizira tu situaciju.

Kako se navodi, Tramp je naložio da se administraciji objasni da je isplata zaustavljena zbog "međuresorne saradnje", ali da se ne daju nikakve dodatne informacije. List je naglasio da je ta šema funkcionisala dva meseca, sve do 11. septembra.

TRAMP KALIMERO: To je nepravda! Zaslužujem Nobelovu nagradu za mir!

Jedan od činovnika je izjavio da je Tramp zadržavao sredstva, plašeći se korupcije u Ukrajini, a odluka da se ipak isplati novac bila je motivisana skorim završetkom finansijske godine 30. septembra. On odlučno negira vezu između zadržavanja pomoći i vršenja pritiska na Zelenskog da se povede istraga protiv učesnika predsedničke trke u SAD Džona Bajdena i njegovog sina Hantera Bajdena.

Podsetimo, mediji su u subotu saopštili da je američki obaveštajac 12. avgusta rukovodstvu podneo prijavu zbog, prema njegovom mišljenju, uznemirujućeg Trampovog razgovora sa nekim stranim liderom. Nije poznato s kim i o čemu je Tramp razgovarao, ali je razgovor navodno sadržavao određeno obećanje. Pretpostavlja se da je obećanje bilo takvo da se agent uznemirio. Prema navodima medija, tužbu je podneo agent obaveštajne službe u Ukrajini. To je izazvalo talas kritika među demokratama u Kongresu.

Zatim je "Volstrit džurnal", pozivajući se na izvore, saopštio da je Tramp više puta vršio pritisak na Zelenskog da pokrene istragu o Bajdenovom sinu Hanteru. Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko negirao je te informacije.

Bajdenov sin Hanter bio je član upravnog odbora "Burizma grupe", jedne od najvećih privatnih gasnih kompanija u Ukrajini. Dok je bio potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džo Bajden je 2016. godine tražio od Kijeva strogu antikorupcijsku politiku i u okviru te kampanje pozvao je na ostavku tadašnjeg generalnog tužioca Jurija Lucenka, koji je istraživao aktivnosti "Burizme". Lucenko je tada izjavio da nema dokaza o krivičnim prekršajima koja su Bajden ili njegov sin mogli da učine na teritoriji zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija