• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.09.2020

19:13

BIO JE NAJBOLJI PRIJATELJ PAVLA VUISIĆA! Igrali su zajedno u nekoliko filmova, A NJEGOV POTEZ POSLE SMRTI LEGENDARNOG GLUMCA ĆE VAS ODUŠEVITI!

Kultura

BIO JE NAJBOLJI PRIJATELJ PAVLA VUISIĆA! Igrali su zajedno u nekoliko filmova, A NJEGOV POTEZ POSLE SMRTI LEGENDARNOG GLUMCA ĆE VAS ODUŠEVITI!

Podeli vest

Glumac Dušan Janićijević u svojoj dugoj karijeri igrao je u preko stotinu filmskih i televizijskih ostvarenja, a nekoliko puta partner mu je bio i njegov najbolji prijatelj Pavle Vuisić

Janićijević je rođen 1932. godine u selu Gornje Grgure gde je i preminuo 2011. godine.

Ostaće upamćen kao upečatljiv karakteran glumac koji je bio jednako ubedljiv bez obzira koliko je prostora dobio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

and Dušan Janićijević (1974). #dusanjanicijevic

Објава коју дели Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) дана 24. Дец 2017. у 2:17 PST

Zapažene role ostvario je u filmovima: "Zadah tela", "Gazija", "Još ovaj put", "Nedeljni ručak", "Akcija stadion", "Pošalji čoveka u pola dva", a za ulogu Stojana Mutikaše u istoimenom filmu nagrađen je Zlatnom pulskom arenom.

Pored sjajne karijere, treba istaknuti njegovo prijateljstvo za glumačkom gromadom Pavlom Vuisićem, sa kojim je Janićijević drugovao do kraja Vuisićevog života.

Više puta su sarađivali u raznim projektima, a svakako treba istaknuti film "Poseban tretman", gde ova dva velikana igraju kumove.

On je nakon njegove smrti, sa Vuisićevom suprugom Mirjanom sakupio sve stihove koje Pavle zapisavao, a onda je to pretvorio u knjigu "Pesme sa izvora".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NAKON ŠTO JE PROGLAŠEN ZA JERMENSKOG PLAĆENIKA, BIKOVIĆ ZAGRMEO! Glumac se oglasio - ovo će se dugo PREPRIČAVATI
Kultura

NAKON ŠTO JE PROGLAŠEN ZA JERMENSKOG PLAĆENIKA, BIKOVIĆ ZAGRMEO! Glumac se oglasio - ovo će se dugo PREPRIČAVATI

Srpski glumac Miloš Biković je, ni kriv ni dužan, umešan u konflikt u Nagorno Karabahu gde se prethodnih dana vode žestoki okršaji. Biković je na društvenim mrežama proglašen za "sprskog plaćenika u Jermeniji" i angažovanog od strane ruske plaćeničke vojske "Vagner". Miloš Biković je za "Blic" u svom šaljivom maniru prokomentarisao ovu neverovatnu situaciju

29.09.2020

14:12

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17