• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.B.

24.03.2021

08:00

BORIS ISAKOVIĆ U NOVOJ SERIJI IGRA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo šta je glumac rekao o ovoj ULOZI!

Kultura

BORIS ISAKOVIĆ U NOVOJ SERIJI IGRA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo šta je glumac rekao o ovoj ULOZI!

Podeli vest

Glumac Boris Isaković rekao je za lik Slobodana Miloševića, kog tumači u novoj seriji "Porodica", da imaju sličan smisao za humor.

Boris Isaković tvrdi da je Slobodan Milošević bio veoma duhovit i da im je to zajednička osobina! Poznati glumac dosta je istraživao život pokojnog predsednika koga tumači u seriji 'Porodica', koja od 29. marta počinje da se prikazuje na RTS.

Foto: Printscreen You Tube

Više od predsednika

Dok se bavio likom i delom Miloševića, Isaković je otkrio da njih dvojica imaju i neke zajedničke osobine.

Mariću docrtavali podočnjake da bi ličio na Čedu

Kako saznajemo, Milanu Mariću su zbog uloge u 'Porodici' morali da docrtavaju podočnjake.

- Šminkeri nisu imali puno posla oko njega. Crtali su mu podočnjake, nalik onim koje ima Čeda Jovanović. U seriji postoji čak replika koju mu izgovara Mira Marković: "Tako si mlad, a već imaš tolike podočnjake" - otkriva dobro obavešteni izvor Informera.

- Otkrio sam kod njega jednu crtu humora, koja se često provlačila i u nekim ozbiljnim političkim razgovorima. Bio je duhovit i ta sličnost s Miloševićem dosta mi je pomogla da se približim njemu kao čoveku. To nije bilo jednostavno, jer ja u 'Porodici' ne igram samo predsednika već čoveka u veoma specifičnim okolnostima - kaže glumac i dodaje da se nijednog trenutka nije dvoumio oko toga da li treba da prihvati ovu ulogu:

- Smatram ovu ulogu vrlo posebnom u čitavoj mojoj karijeri. Presrećan sam bio kada me je reditelj Bojan Vuletić pozvao, jer sam znao da će iskoristiti sve moje glumačke potencijale. Insistirao je da svoje likove gradimo na osnovu snimaka i materijala dostupnih na internetu.

Boris je zbog uloge pratio i suđenje Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom:

- U nekim trenucima zaustavljao sam sliku i trudio se da duboko zaronim u pogled tog čoveka. Još na studijama su me naučili da su oči ogledalo duše. Dok smo snimali, kod kuće sam nedeljama govorio Miloševićevim glasom kako bih što bolje uvežbao njegov govor.

Nema šlepanja

Pored Borisa Isakovića i Mire Karanović, u 'Porodici' se istakla i Tijana Marković, koja igra Mariju Milošević. Mlada glumica kaže da je u početku imala problema da uđe u svoj lik, kao i da joj je u tome najviše pomogla starija koleginica.

Nema nastavka serije

Reditelj Bojan Vuletić kaže da ne razmišlja o nastavku serije o porodici Milošević:

- Mini-serija je zatvorena celina. Ovog trenutka ne razmišljam o nastavku, niti smo razgovarali o tome.

- Mira Karanović mi je rekla: "Seti se svog pokojnog oca i šta bi sve za njega uradila." Te njene reči su mi mnogo pomogle. I ona i Boris su vrhunski glumci i uz njih nema šlepanja. Hvala im što su me učinili boljom. Posebnu zahvalnost dugujem i reditelju jer je rizikovao sa mnom, a to je danas retkost - priča Tijana.

 

Foto: Printscreen

Mirjana Karanović tokom gostovanja u emisiji



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17