• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Gajić

16.03.2016

15:15

PRIJATELJ SLAVNOG GLUMCA ZAPOČEO AKCIJU: Zarekao sam se da će Gaga dobiti park na Vračaru!

Showbiz

PRIJATELJ SLAVNOG GLUMCA ZAPOČEO AKCIJU: Zarekao sam se da će Gaga dobiti park na Vračaru!

Podeli vest

Dušan Todorović, bliski prijatelj i komšija Gage Nikolića, skuplja potpise da zelena površina ponese ime našeg legendarnog umetnika

Dragan Nikolić je voleo da sedi u kafani "Talija", a njegov sto će od sada biti rezervisan

Dušan Todorović, bliski prijatelj Dragana Nikolića, zavetovao se da će jedan park na Vračaru, blizu Gagine omiljene kafane "Talija", poneti ime slavnog glumca.

Draganov dugogodišnji saborac i drug započeo je akciju prikupljanja potpisa da legendarni Flojd dobije kutak u svom omiljenom delu Beograda. Dušan u razgovoru za Informer priznaje da je na tu ideju došao veče pre nego što je Nikolić preminuo, baš dok je sedeo u "Taliji".

Gaga je baš teško podneo Borinu smrt i mislim da se nikad od toga nije oporavio

- Veče pre nego što je Gaga zauvek otišao, sedeo sam u nekom društvu i komentarisali smo kako je Momo Kapor posle smrti dobio samo deo neke uličice. Ni ne sluteći da će moj Gaga sutradan umreti, zarekao sam se da ću učiniti sve da vrt između Nevesinjske ulice i Mutapove, kroz koji je on svakog dana prolazio, ponese njegovo slavno ime - kaže Gagin prijatelj i dodaje da je to najmanje što je čuveni glumac zaslužio.

- Da li će se zvati Draganov vrt ili Draganov plato ili možda "Obraz uz obraz", potpuno je nebitno. Toliko toga je ostalo iza Gage da je taj prostor nešto najmanje što možemo kao društvo da uradimo za njega. Inicijativa je već zaživela i dosta potpisa smo do sada sakupili. Bitno je da pokrenemo iz mrtve tačke ovu našu ideju. Verovatno ćemo moći da nađemo i neke donatore, da nam pomognu finansijski kako bi ovaj prostor zablistao i sa ponosom nosio Gagino ime. Imamo čak ideju i da u prolazu koji se nalazi odmah pored budu postavljene Gagine slike i posteri iz filmova - ističe Todorović.

Gaga je onaj sad lepi, a u mladosti ružan glumac

Dragan Nikolić je često voleo da se šali i prepričava dogodovštine na svoj račun.
- Pre dve godine Gaga je krenuo taksijem kod prijatelja. Kada ga je vozač ugledao, odmah je pozvao svoju ženu da joj ispriča ko mu je mušterija. Kazao je supruzi da pogodi ko mu sedi u taksiju. Pošto nije znala, dao joj je asocijaciju da je to neko koga mnogo voli... Međutim, kada ni to nije pomoglo, dodao je: "Ma to je onaj lik za kog si govorila da je bio ružan kao mlad, a kad je ostario da je postao baš lep" - prisetio se Gagine anegdote Todorović.

Dan pre Gagine smrti rekao sam da će jedan prostor na Vračaru poneti njegovo ime
Dušan Todorović

U neposrednoj blizini ovog parkića nalazi se kafić "Talija", u kojoj je Gaga provodio dane, najčešće u društvu svog velikog prijatelja i kolege Bore Todorovića. Vlasnik ovog lokala, kao i stalni gosti, dogovorili su se da sto za kojim je Nikolić voleo da sedi od sada bude "rezervisan".

- Gaga je imao svoju omiljenu poziciju. Nije se taj sto ni po čemu razlikovao od drugih, jednostavno njemu se svidelo to mesto, a imao je i svoje jastuče za stolicu. Tu je voleo da sedi i po nekoliko sati. Uvek se ponašao kao običan čovek, nikad kao zvezda. Obožavao je da se šali sa pokojnim Borom Todorovićem. Gaga je baš teško podneo Borinu smrt i mislim da se nikad od toga nije oporavio - otkriva Dušan i dodaje da se i dan-danas prepričavaju mnoge anegdote iz Gagine kafanice.

GAGA JE TO ZASLUŽIO: Gradonačelnik uvažio apel građana, slavni glumac dobija ulicu u Beogradu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 8 godina

Ja ih to ipak prepustio Tadicu, mislim voleo sam Prleta sve dok nije pozuteo pre neku godinu. Uopste mi nije jasno zasto se kompromitovao...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17