• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/blic

26.12.2019

12:26

ŽELITE DA UŠTEDITE NOVAC U 2020. GODINI? Uz ova tri saveta, učinićete to mnogo lakše

Vesti

ŽELITE DA UŠTEDITE NOVAC U 2020. GODINI? Uz ova tri saveta, učinićete to mnogo lakše

Podeli vest

Dobra vest je da postoje načini za izgradnju navike štednje bez problema. Evo nekoliko ideja

Uštede mogu značajno uticati na vaše ukupno blagostanje. Postoji značajna razlika kada imate ušteđen novac i kada se morati osloniti na kredit ako vam je iznenada potrebno da nadoknadite neočekivani trošak.

Plan za uštedu uobičajena je novogodišnja odluka, ali mnogi od nas se ipak ne pridržavaju ovog "dogovora" sa samim sobom. Istraživanje veb stranice Finder pokazuje da 15 odsto Britanaca uopšte nema ušteđevinu, a svaka treća osoba uštedela je manje od 1.500 funti, piše "Independent".

 

 

Dobra vest je da postoje načini za izgradnju navike štednje bez problema. Evo nekoliko ideja:

Postavite sedmični cilj

Ukoliko je teško uštedeti i ako neretko na kraju meseca na vašem računu nema ništa, onda postavite mali cilj uštede – gradite naviku i uskoro ćete skupiti novac.

 

 

Odgovorite sebi na pitanje zašto štedite

 

Zašto štedite? Svima je potreban novac i to iz mnogo razloga, ali ako postoji tačno određeni cilj za koji štedite, onda se usredsredite na njega.

Uopšte nije važno da li je to plaćanje godišnjeg odmora, da li otplaćivanje duga te da li kupovina za Božić. Sve dok gradite naviku štednje, imajući na umu cilj zbog kojeg se osjećate radosno, to može napraviti veliku razliku.

 

 

Znajte s kojim budžetom raspolažete

 

Ukoliko ćete imati nešto novca za uštedu, onda morate znati kuda novac ide svakog meseca. Tada vam budžet postaje od suštinske važnosti, tj. ako tačno znate koji su vaši prihodi i rashodi, možete uzeti u obzir neku uštedu i potencijalni novac prebaciti na poseban račun.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija