• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

26.12.2016

11:59

TO NAM TREBA! Evo koje namirnice poboljšavaju cirkulaciju i rešavaju problem sa hladnim rukama i nogama

Ljubav

TO NAM TREBA! Evo koje namirnice poboljšavaju cirkulaciju i rešavaju problem sa hladnim rukama i nogama

Podeli vest

Za dobru cirkulaciju treba jesti što više voća i povrća, naročito onog koje je bogato vitaminom C, kao što su sve vrste citrusa i kiseli kupus...

Hladnoća može dodatno da pogorša simptome loše cirkulacije jer se krvni sudovi na zimi skupljaju, pa je i protok krvi zbog toga prilično smanjen. Onima koji imaju problem sa hladnim rukama i nogama, tokom zime u ovim ekstremitetima, osim hladnoće mogu da se jave grčevi, kao i neprijatan osećaj trnjenja.

Kako biste ublažili ove simptome stručnjaci savetuju da povedete računa o ishrani i odreknete se loših navika, kao što su pušenje i uzimanje alkohola.

BIĆETE ODUŠEVLJENI: Uradite KUĆNI SPA TRETMAN i vaša koža će vam biti zahvalna!

Za dobru cirkulaciju treba jesti što više voća i povrća, naročito onog koje je bogato vitaminom C, kao što su sve vrste citrusa i kiseli kupus kojeg sada ima u izobilju. Od namirnica koje treba jesti posebno se još izdvaja beli luk, jer podstiče cirkulaciju i pomaže telu da se brže zagreje. 

Takođe, sadrži i sumporna jedinjenja koja pomažu u detoksikaciji organizma. Ljute papričice poboljšavaju dotok krvi, pa ih treba jesti s vremena na vreme, međutim, osobe koje imaju problema sa proširenim kapilarima ne smeju da ih uzimaju.

OPASNA PO ZDRAVLJE Kisela voda sadrži više opasnih supstanci od česmovače!

Da bi krv normalno cirkulisala osim dobre hrane, neophodno je u organizam uneti i dovoljno vode, jer ukoliko je nema pritisak pada, a cirkulacija postaje otežana. Za održavanje normalne cirkulacije savetuje se uzimanje od jednog i po do dva litara vode u toku dana.

Kako bi ruke i noge što duže ostale tople prilikom izlaska napolje, važno je da noge bude adekvatno utopljene, a na rukama su obavezne rukavice.

Od velike pomoći za ublažavanje hladnih ruku i nogu mogu da budu i toplo-hladne kupke. Za ove hidromasaže neophodno je napraviti jednu hladnu i jednu toplu kupku i noge naizmenično potapati prvo u jednu a zatim u drugu. Na ovaj način poboljšava se kretanje krvi i noge se brže zagreju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17