• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 100posto.hr/informer.rs

15.06.2020

11:07

TO SMO ČEKALI! Slobodno jedite slatko, važno je samo kada i koliko!

Ljubav

TO SMO ČEKALI! Slobodno jedite slatko, važno je samo kada i koliko!

Podeli vest

Bilo da ste iz ishrane izbacili hleb, testo i sve sa brašnom ili da jedete sve, verovatno tu i tamo doživite želju za nečim slatkim...

Takva hrana je sasvim ok ako se jede umereno, ako i poželite ugljene hidrate treba samo da znate koje je najbolje vreme u danu da se častite. Izgleda da postoji najgore vreme u danu za konzumaciju prerađenih ugljenih hidrata, a ono bi moglo da vas iznenadi.

ISPRED OGLEDALA, NA JAVNOM MESTU, DUBOKO GRLO... Šta sve treba probati od SE*SA do tridesete?

ZAUSTAVITE ŠTUCANJE, KRVARENJE IZ NOSA, OTPUŠITE SINUSE... 6 trikova za hitne situacije!

Prema nutricionistkinji i ličnom treneru Šauni Sako namirnice poput belog hleba i pekarskih proizvoda ne bi trebalo jesti za doručak.

Foto: Shutterstock

- Najvažniji trenutak za izbalansiran obrok je doručak, tada unosite gorivo za ostatak dana i brinete se da vam nivo šećera u krvi bude postojan. Može da bude teško da pronađete dobar doručak, jer smo često u žurbi, ili udovoljavamo sebi slatkom hranom poput palačinki - rekla je Sako. Ako se vodite logikom da je bolje pojesti tu kaloričnu hranu što ranije, kako biste je 'potrošili' tokom dana, to bi vam na kraju moglo da vam škodi zato što telu niste dali dovoljno energije za dan koji je pred vama.

DIJETA ZA BOLJE RASPOLOŽENJE: Em mršaviji, em srećniji... Evo šta treba da jedete!

Prema preporukama Sako nikad nije dobro vreme da pojedete obrok krcat šećerom i rafinisanim ugljenim hidratima. Bez ravnoteže koju daju proteini i dobri ugljeni hidrati (voće, povrće), nivo šećera u krvi će naglo porasti, a zatim pasti, od čega ćete opet biti gladni i bez energije.

Foto: Shutterstock

Ona savetuje da doručkujete namirnice koje su izvor proteina i dobrih ugljenih hidrata. Na primer tvrdo kuvana jaja ili šaku orašastih plodova, ako želite nešto brzo i što možete da ponesete; dodajte puter od badema u ovsenu kašu ili jedite jabuku s kikiriki puterom. Tost od celog zrna sa slaninom i paradajzom je takođe odličan izbor za doručak.

MEKI PEŠKIRI I NAKON MNOGO PRANJA? Tajna je u ovom JEFTINOM TRIKU!

- Ako imate nameru da utolite želju za nečim slatkim i punim brašna bolje je da to pojedete pred kraj dana, pre nego što idete na spavanje, tako ćete izbeći pad šećera u krvi i novu želju za nezdravom hranom - zaključila je Sako.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija