NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA TESTO ZA PICU! Lako se pravi, a još brže jede

pixabay.com

11:56 Recepti 0

domacirecepti.net | 26. 11. 2020.

NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA TESTO ZA PICU! Lako se pravi, a još brže jede

Svi volimo da jedemo picu, a evo kako se pravi testo za nju

Sastojci: 

500 g brašna, 250 ml vode, 70 ml ulja, 15 g kvasca (3-4 g suvog), 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli.

Priprema: 

U toploj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmešati. Dodati pola brašna i skoro sve ulje i so, pa izmešati dobro varjačom. Kako dodajete ostatak brašna, tako i mešajte.

Kada testo već skoro ne može da se meša varjačom lagano ga rukom izmesite, samo da ga uobličite. Nije potrebno dugo mešenje jer je testo već dobro izrađeno varjačom.

Pixabay

Premažite ostatkom ulja i ostavite da stoji 30 minuta. Testo će biti mekano i lepljivo.

Pospite brašnom sto pa izvadite nakislo testo i lagano ga premesite. Od ove mere ima testa za dve veće okrugle tepsije. Testo je mekano i može da se razvuče rukama i postavi u tepsiju.Nafilujte ga po želji i pecite dok ne dobije lepu boju (oko 20 minuta na 180-200 stepeni, u zavisnosti od rerne).



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.