• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zivim.gloria.hr/informer.rs

18.07.2021

14:45

PANA KOTA od BELE ČOKOLADE s BOROVNICAMA! Uživajte u SAVRŠENOM ukusu! /Recept/

pexels.com

Recepti

PANA KOTA od BELE ČOKOLADE s BOROVNICAMA! Uživajte u SAVRŠENOM ukusu! /Recept/

Podeli vest

Pana kota od bijele čokolade s borovnicama je lagani desert koji je postao letnji klasik. Uživajte!

Sastojci za pana kotu:

500 ml pavlake za šlag 
400 ml punomasnog mleka
160 g bele čokolade

prstohvat soli
2 vanilin šećera
6 listića želatina

Foto: unsplash.com

Klasik od jagoda zamenite borovnicama ili malinama

Za džem od borovnica:

250 g borovnica i/ili malina
sok jednog limuna
4 vanilin šećera

Priprema borovnica: Sve navedene sastojke stavite u činiju i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje dok ne dobijete gustu teksturu nalik džemu. Ohladite.

Foto: pexels.com

Priprema pana kote: Pre svega želatin napravite po uputstvu na kesici i ostavite po strani da nabubri. Pavlaku za šlag, mleko i vanilin šećer stavite na vatru i zagrejte do vrenja (ne sme da provri), pa sklonite s vatre i dodajte čokoladu koju ste usitnili. Mešajte da se čokolada u potpunosti otopi. Pana koti dodajte nabubren želatin (dobro ga ocedite od vode) i mešajte da se otopi. Dobijenu tečnost sipajte u silikonske kalupe (do polovine) i ohladite u frižideru dok se pana kota ne stvrdne. Na pana kotu stavite džem od borovnica (na sredinu pomoću male kašičice), pa na nju polako i pažljivo do vrha sipajte ostatak pana kote. Desert ponovno stavite u frižider dok se potpuno ne učvrsti, a nakon toga ga još stavite u zamrzivač na dva sata kako biste ga lako izvadili iz silikonskog kalupa. Zamrznuti desert izvadite iz kalupa, ostavite u frižideru dok ne poprimi strukturu pana kote (oko sat vremena), te nakon toga uživajte u ovom savršenom ukusu.

Napomena: Ceo desert možete da napravite i u čašicama, tako ćete izbeći proceduru oko zamrzivača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17