SRPSKA GIBANICA! Hrskava i ukusna - ovo morate da PROBATE /VIDEO/

bakina kuhinja

10:17 Recepti 1

Bakina kuhinja | 03. 08. 2021.

SRPSKA GIBANICA! Hrskava i ukusna - ovo morate da PROBATE /VIDEO/

Napravite ukusnu gibanicu sa sirom


Potrebno je

500 gr gotovih kora

3 jaja
300 gr sira 
1/2 praška za pecivo
70-100 ml maslinovog ulja
200 ml jogurta
100 ml kisele vode
3-4 šake samo sira
Za preliv:
100 ml mleka
malo ulja
1 jaje

bakina kuhinja

Srpska gibanica

Priprema:

Izdrobiti sir dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje,i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 može i veća obložiti dno pekpairom, 

Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa redjati u tepsiju jednu do druge..

Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umoćiti kore pa gir..I tako dok imate kora i fila. 

Vatiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. 

Umutiti jaje dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gipanice i peći oko 45 min  na 210 stepeni C.

VIDEO POGLEDAJTE NA OVOM LINKU
 



Hit

15.08.2021. 00:22

SRPSKA GIBANICA I MASLINOVO ULJE!!!!!?????? A HA HA HA HA AAAAAA HA HA HA.....


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.