• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2023

17:50

Krvava pucnjava kod Sava centra:  Izrešetali mladića da bi zaradili ulaznicu u Kekinu grupu!

Shutterstock/Pexels

Vesti

Krvava pucnjava kod Sava centra: Izrešetali mladića da bi zaradili ulaznicu u Kekinu grupu!

Podeli vest

Ispred glavnog ulaza u Sava centar u Ulici Milentija Popovića u Novom Beogradu, pre tačno 27 godina, likvidiran je tada 20-godišnji Milan Vukmanović.

On je ubijen u vatrenom okršaju sa Ivanom Borovčaninom i Vujadinom Pejanovićem, pripadnicima kriminalne grupe Dejana Stojanovića Keke. Za ubistvo je bio optužen Borovčanin, koji je tom prilikom teško ranjen, ali je kasnije pravosnažno oslobođen.

Tog 9. avgusta 1996. izbio je verbalni pa potom i vatreni obračun ispred Sava centra. U međusobnoj pucnjavi, Borovčanin je zadobio dve ustrelne povrede, a Vukmanović prostrelnu ranu usled koje je smrt odmah nastupila.

Odlukom Apelacionog suda u Beogradu, Borovčanin je oslobođen zbog nedostatka čvrstih dokaza da je upravo on ubica, kao i zbog toga što je Vukmanović pucao pre nego što je pogođen "te postoji realna mogućnost da je neko od prisutnih osoba postupao u nužnoj odbrani".

Vule Balavi likvidiran u "sačekuši"

Treći učesnik ovog okršaja Vujadin Pejanović, poznatiji kao Vule Balavi, ubijen je 17. aprila 2012. u "sačekuši". Pogođen je jednim metkom u grudi i jednim u slepoočnicu, dok je ulazio u svoj automobil ispred kafea "Kej Largo" u ulici Jurija Gagarina 219.

Foto: MUP Srbije

Vujadin Pejanović ubijen u Bloku 45

Posle ubistva Pejanovića, mediji su pisali da je Keki, koji se označava kao vođa novobeogradskog klana i jedan od najvećih srpskih narko-bosova, ostao samo još jedan pouzdan saradnik i to upravo Borovčanin.

Keka je, inače, pobegao iz Srbije 2006., posle ubistva vođe "bežanijskog klana" Gorana Mijatovića Mite. U međuvremenu, brazilski sud je usled nedostatka dokaza povukao Interpolovu poternicu za njim zbog šverca kokaina, dok je u Srbiji zastarela optužba protiv njega za tešku krađu pa je od 2016. faktički slobodan čovek!

Kekina grupa postala je poznata široj javnosti posle pokretanja policijske istrage o takozvanoj fudbalskoj mafiji, jer se Stojanović smatrao "nezaobilaznim faktorom" u transferima fudbalera Crvene zvezde.

Pominjali su se i po tome da su organizovali incidente i prekid fudbalske utakmice Srbija - Italija u Đenovi, u oktobru 2010., jer nisu dobili svoj deo od transfera golmana Vladimira Stojkovića iz Zvezde u Partizan, o čemu su, navodno, imali privatan dogovor.

Zvanično, i to se vremenom svelo samo na insinuacije.

Pored fudbala, droga je bila drugi važan "posao" ovog kriminalnog klana. Prema nekim spekulacijama, Keka se bavi krijumčarenjem kokaina i danas. Navodno, godinama već živi u nekoj od zemalja Južne Amerike.

Sem njegove policijske fotografije, druge gotovo da ne postoje. Poslednja je zabeležena pre 28 godina na sahrani Mihajla Divca, jednog od najopasnijih kriminalaca tog vremena.

Pripremao atentat na Veljovića, Jočića i Dinkića

Stojanović je, pored ostalog, bio osumnjičen da je sa svojom ekipom svojevremeno pripremao atentat na tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, ministra policije Dragana Jočića i Mlađana Dinkića, bivšeg ministra finansija!

Foto: MUP

Dejan Stojanović napustio Srbiju 2006.

U Beloj knjizi o organizovanom kriminalu MUP-a Srbije, Kekina grupa je opisana kao veoma organizovana, naoružana, agresivna i surova.

Uslov za ulazak u grupu bio je da članovi imaju već počinjeno neko ubistvo ili pokušaj ubistva, čime se oprezni Stojanović obezbedio od ubačenih policajaca na tajnom zadatku.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija