• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.02.2024

13:22

Završeno saslušanje roditelja dece stradale u "Ribnikaru"! Vode se dva postupka protiv Kecmanovića! (VIDEO)

Masha Bandjur

Vesti

Završeno saslušanje roditelja dece stradale u "Ribnikaru"! Vode se dva postupka protiv Kecmanovića! (VIDEO)

Podeli vest

Srbija je zauvek zavijena u crno od 3. maja, kada se dogodio stravičan masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“, kada je ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja Dragan Vlahović. Za zločin se tereti dečak Kosta Kecmanović, a roditelji žrtava vode odvojeni postupak protiv dečaka i njegovih roditelja. Pred Višim sudom u Beogradu nastavljen je parnični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i protiv njihovog maloletnog sina Koste. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović istakla je da ne učestvuje u parničnom postupku, tako da nije želela da komentariše detalje o tom postpupku.

Foto: Masha Bandjur

Zora Dobričanin Nikodinović

-U principu postoji mogućnost za okončanje parničkog postupka dok traje krivični. Znam da je završeno sa saslušanjem oštećenih roditelja i braće i sestara ubijene dece. Na sledećem suđenju očekuje se saslušanje Kecmanovića. Nakon što se sve to dogodilo pokrenuta je istraga, pa se vode i krivični i parnični postupak. Sve je ovo zakonski dozvoljeno bez obzira na ružne komentare. Naknadu štete roditeljima niko ne može da isplati, a na žalost u civilizovanom svetu postoji mogućnost da vam se da novčana naknada za gubitak koji plaćaju u ovom slučaju roditelji dečaka koji je počinio zločin. Smatram da bi moralo do tančina da se ispita svaki trenutak pre ovog događaja, za vreme događaja i posle. Srećom, ovako nešto nije zapamćeno na ovim prostorima. Mi smo dužni da sprovedemo istragu do tančina kako nam se nešto ovako ne bi ponovo desilo- rekla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je govorila i o slučaju dečaka koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" uneo nož.

-Ja uopšte nisam u teoriji zavere. Ja sam prvog dana iznela svoj stav i mene u međuvremenu ništa nije odvratilo. Ja vrlo malo verujem u slučajnosti. Sve je moguće. Moguće da je nož podmetnut. Meni pije vodu i ta priča. Sve je moguće. Mi smo zemlja koja je mala, a za nas je velika. Ceo svet se trenutno bavi nama, cela Evropa se bavi nama pre svega zbog Kosova i trpimo užasne pritiske kako bismo to Kosovo priznali. Moramo da podsetimo da smo mi zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i zbog toga takođe trpimo ogromne pritiske. Moramo da vidimo kojim se sve neprimerenim pritiscima bave veliki. Mi smo neposlušni i čvrsto se držimo svog stava. Meni to sve tako deluje, ali za mene je to terorizam jer je izazvan ogroman strah i zato što je nastupila smrt više lica. Jako je važno da se što pre obezbede dokazi. Terorizam se jako teško dokazuje, zato je opasan što je podmukao i vrlo prikriven- rekla je Zora Dobričanin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14