• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

25.01.2023

21:35 >> 21:47

EVROPA NIJE BEZBEDNA! STIŽU ABRAMSI! Hitna reakcija SAD! Putin besan

Tanjug/AP

Vesti

EVROPA NIJE BEZBEDNA! STIŽU ABRAMSI! Hitna reakcija SAD! Putin besan

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 336. dan

Evropa nije bezbedna

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da apsurdno zvuče pozivi Zapada da se zarad bezbednosti Evrope nastavi sa jačanjem ukrajinske vojske.

I Norveška šalje tenkove...

Norveški ministar odbrane Bjorn Arild Gram rekao je da je ta zemlja spremna da pošalje tenkove u Ukrajinu, ne navodeći broj, javila je televizija NRK.

Bajden šalje "Abramse"

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je da će SAD isporučiti Ukrajini 31 tenk M1 "abrams". Bajden je rekao da će se isporuke bit praćene isporukama iz drugih država.

Unesko proglasio Odesu...

Agencija za kulturu Ujedinjenih nacija UNESKO objavila je danas da je Istorijski distrikt Odese proglasila za svetsku baštinu u opasnosti

 

 

Putin doveo u pitanje suverenitet Nemačke

Ruski predsednik reagovao je na odluku Nemačke da odobri isporuku tenkova Leopard 2 Ukrajini

 

Zelenski nije mogao da sakrije zadovoljstvo

Ukrajinskom predsedniku je odluka o slanju "leoparda" saopštena u sred intervjua za Skaj Njuz, a njegovu reakciju možete pogledati klikom OVDE!

 

Bajden se danas obraća javnosti, najavljuje slanje Abramsa Ukrajini?

Američki predsednik Džo Bajden bi se danas oko 18 sati trebao obratiti javnosti, potvrdila je Bela kuća, dodavši da će govoriti o Ukrajini. Kako javljaju izvori bliski Bajdenovoj administraciji, očekuje se da će američki predsednik najaviti slanje moćnih američkih tenkova tipa Abrams M1 Ukrajini.

Zelenski: Zahvalan sam Šolcu

Stigla je prva reakcija Volodimira Zelenskog na nemačku odluku o slanju tenkova "Leopard"

 

Abramsi kasno stižu?

Sjedinjene Američke Države će u okviru paketa isporuke ugovoriti proizvodnju tenkova M1 Abrams sa svojim kompanijama. To može značiti da novi tenkovi neće moći da se koriste neko vreme, tvrde analitičari ABC njuza.


Stigla reakcija Poljske: Ovo je dobra vest za sigurnost Evrope

Stigla je prva reakcija poljske vlade na nemačku odluku o slanju tenkova Leopard 2 Ukrajini, odnosno odobrenju drugim zemljama, uključujući Poljsku, da pošalje takve tenkove Ukrajini.

"Drago nam je da su naši argumenti i naši saveznici uverili nemačku vladu da se predomisli", rekao je portparol poljske vlade Piotr Miler za državnu novinsku agenciju PAP.

Brutalo upozorenje iz Kremlja: Tenkovi će goreti!

 

Ukrajina planira kontranapad

Ukrajinska vojska priprema kontranapad u zaporoškom pravcu, uočeno je gomilanje protivničkih snaga u oblasti grada Zaporožja, tvrdi ruski zvaničnik.

 

Ukrajinske snage napustile Soledar

Ukrajinske snage povukle su se iz istočnog grada Soledara u Donjeckoj oblasti, saopštio je danas portparol vojske Serhij Čeravatji.

"Naše snage ispunile su svoj glavni zadatak: ne dozvoliti neprijatelju sistematski proboj u pravcu Donjecka", rekao Čeravatji, prenosi ukajinska televizija.

Rojters napominje da je ovo prvi put da je ukrajinska strana potvrdila da su Rusi zauzeli Soledar. Moskva je objavila da je preuzela kontrolu nad rudarskim gradom Soledarom pre više od nedelju dana.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinci se povukli iz Soledara

Berlin odlučio, šalje "leoparde" u Ukrajinu

Nemačka vlada je saopštila da je odlučila da pošalje 14 tenkova "leopard 2" u Ukrajinu

Foto: Tanjug/AP

Tenk "leopard 2" stiže na ukrajinski front

Ukrajinski general: Rusija može pokrenuti ofanzivu iz dva pravca

Rusija može da izvrši napad na Ukrajinu iz više pravaca odjednom, opkoljavajući grupaciju ukrajinskih snaga na levoj obali Dnjepra, rekao je bivši zamenik sekretara Saveta Bezbednosti Ukrajine, general Sergej Krivonos

 

Čeka se Bajdenova odluka

Predsednik SAD Džozef Bajden danas će saopštiti da će Vašington isporučiti Ukrajini borbene tenkove "Abrams", javlja Al Džazira pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika

Stoltenberg: Očekujem da članice NATO-a povećaju izdvajanja za odbranu


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je očekivanje da države članice alijanse povećaju svoje trenutne ciljeve potrošnje na odbranu od dva odsto BDP-a tokom samita u Vilnjusu u julu ove godine.

Stoltenberg je za Velt rekao da cilj od dva procenta BDP-a za budžet za odbranu zemalja članica NATO-a prvobitno bio određen na deceniju, pa do 2024, tako da sada mora da bude ažuriran jer svi vide da su potrebne veće investicije u toj oblasti.

Stoltenberg je naveo da još ne može da kaže da li bi se države članice Alijanse saglasile sa predlogom za povećanje budžeta za odbranu, preneo je Rojters.

Mnoge članice NATO-a povećale su svoja izdavanja za odbranu od početka ruske invazije na Ukrajinu, podseća britanska agencija.

 

 

Vazdušna opasnost na teritoriji cele Ukrajine


Vazdušna opasnost objavljena je u sredu na celoj teritoriji Ukrajine, pokazuju podaci onlajn mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.
Sirene za uzbunu oglasile su se gotovo istovremeno praktično u svim regionima Ukrajine.

 

 

Rusija demonstrirala silu na Atlantiku

Ruska fregata „Admiral Gorškov“ izvela je u Atlantiku vojnu vežbu organizacije napada hipersoničnom raketom „cirkon“ na morski cilj koji je udaljen više od 900 kilometara, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

 

Britanci poginuli tokom humanitarne evakuacije

 

Britanski državljani Kris Pari i Endrju Bagšo ubijeni su tokom akcije humanitarne evakuacije u istočnoj Ukrajini, saopštila je u Parijeva porodica, nedeljama nakon što su prijavljeni kao nestali.

"Sa velikom tugom moramo da objavimo da je naš voljeni Krisi ubijen zajedno sa svojim kolegom Endrjuom Bagšoom tokom izvođenja akcije humanitarne evakuacije iz Soledara, na istoku Ukrajine", saopštila je njegova porodica u izjavi koju je objavio britanski Forin ofis, prenosi Rojters.

Dodaju da je njegova nesebična odlučnost u pomaganju starima, mladima i ugroženima učinila njegovu porodicu izuzetno ponosnim.

Ruska grupa Vagner saopštila je ranije ovog meseca da su njene snage pronašle telo jednog od dvojice Britanaca koji su prijavljeni kao nestali u istočnoj Ukrajini, na mestu teških borbi između ukrajinskih i ruskih snaga.

Ukrajinska policija je saopštila da su njih dvojica napustili grad Kramatorsk i uputili se u grad Soledar 6. januara i da su prijavljeni kao nestali sledeće večeri nakon što je prekinut kontakt sa njima. Porodica nije saopštila dodatne detalje o okolnostima njihove smrti.
 

 

Antonov: Isporuka tenkova bila bi očigledna provokacija


Moguće američke isporuke borbenih tenkova Ukrajini biće "još jedna očigledna provokacija" protiv Rusije, izjavio je danas ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.

"Očigledno je da Vašington namerno pokušava da nam nanese strateški poraz", rekao je Antonov u komentarima na Telegramu.

Ruski ambasador je naveo da, ako SAD odluče da isporuče tenkove, "onda opravdavanje takvog koraka argumentima o 'odbrambenom oružju' definitivno neće uspeti".

"To bi bila još jedna očigledna provokacija protiv Ruske Federacije", rekao je Antonov, prenosi Rojters. 

Očekuje se da će Vašington danas objaviti da će poslati borbene tenkove u Ukrajinu.
 

 

Rogov: Sprečena šira ofanziva

Ruska vojska osujetila je planove za ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti, izjavio je za RIA Novosti Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“, član glavnog saveta regionalne administracije.

"Zahvaljujući našim preventivnim akcijama, osujećeni su planovi neprijatelja da izvede široku ofanzivu na oslobođeni deo Zaporoške oblasti kako bi se došlo do obale Azovskog mora", rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe sada su prinuđene da povlače rezerve, uključujući i iz Donjeckog pravca, kako bi držale liniju fronta.

Ruska vojska pokrenula lokalne ofanzivne operacije u regionu. Borbe se vode skoro duž cele linije dodira, ali glavne su na području gradova Orehov i Guljajpole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miro

pre 1 godinu

Toliko su odavno postali ovi degenerici sa br. ostrva jadni i bedni: ubijeni "humanitarci" prilikom pomaganja starima,bolesnima ženama, deci itd., agde su im plaćenici,psi rata. Sve sami humanitarci.

MG

pre 1 godinu

Ako SAD pošalje tenkove abrams Ukraini, situacija će se bitno promeniti, jer će umesto dosadašnjih 1 000 000 dolara po tenku biti sprženo 7 000 000 dolara po tenku. Drastična razlika.

Naomi Samuel

pre 1 godinu

Moj bivši muž i ja prekinuli smo prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kada nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i on je rekao da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se moj muž vratio zauvijek i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: drapata4@gmail.com ili putem njegovog vibera / whatsappa: (+66 81 302 8552)

Perica

pre 1 godinu

Znači istorija se ponavlja. Epa braćo Rusi sada više ne popuštaju, ovo mora da je istera na čistac do kraja!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija