• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

07:40

Putin bio u pravu! Video šta NATO radi, pa odmah izvršio munjevit manevar! Sve je odavno moglo biti gotovo, ali...

Shutterstock

Vesti

Putin bio u pravu! Video šta NATO radi, pa odmah izvršio munjevit manevar! Sve je odavno moglo biti gotovo, ali...

Podeli vest

Krimski politički ekspert Denis Baturin rekao je da je NATO prekršio sve dogovore da se ne širi na istok do granica Rusije i da je čak nameravao da stvori sopstvenu vojnu pomorsku bazu na Krimu.

Dvanaestog marta navršava se 25 godina od prijema Mađarske, Poljske i Češke u savez. Ovaj događaj je ušao u istoriju kao „Četvrta ekspanzija NATO-a“, čime je započela ekspanzija alijanse na istok.

- Rukovodstvo NATO-a je pogazilo sve dogovore date nakon raspada SSSR-a o neširenju na granice Rusije. Njihovi planovi su, između ostalog, uključivali stvaranje pomorske vojne baze na Krimu, ali je ponovno ujedinjenje poluostrva sa Rusijom to sprečio - rekao je Baturin za RIA Novosti.

On je istakao da je upravo širenje NATO- a na istok dovelo do ukrajinske krize, koja traje više od deset godina i na vrhuncu je svoje eskalacije.

- Namera Zapada, pre svega SAD i Velike Britanije, ako ne da prihvate Ukrajinu u NATO, onda da obezbede prisustvo alijanse tamo postavljanjem baza na Krimu, dovela je do ukrajinske krize, koja je počela da se razbuktava 2014. godine - naglasio je Baturin.

Prema njegovim rečima, danas su sve neutralne zemlje na evropskom krilu u blizini ruskih granica nestale, a Ukrajina je dobila zadatak da se bori protiv Rusije u iščekivanju pada političkog režima.

- Dakle, čak ni Spoecijalna vojna opracija nije postala osnova za shvatanje Zapada o tome kako Rusija vidi bezbednosne garancije - naglasio je politikolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija