• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2024

14:59

Sajam turizma u Istanbulu donosi nove poslovne prilike:  Veliko interesovanje za saradnju sa Beogradom i Srbijom!

Informer

Društvo

Sajam turizma u Istanbulu donosi nove poslovne prilike: Veliko interesovanje za saradnju sa Beogradom i Srbijom!

Podeli vest

Na međunarodnom sajmu turizma EMITT koji se održava u Istanbulu vlada veliko interesovanje za saradnju sa turističkom privredom Beograda i Srbije, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB) i navela da je prvog dana sajma 25 izlagača, agencija i hotela dogovaralo poslove sa turoperatorima i agencijama.

Direktor TOB Miodrag Popović je ocenio da je veliko interesovanje potvrda značaja turskog tržišta za našu zemlju i to ne samo u oblasti turizma već ukupne privredne i ekonomske razmene.

- Predstavljanje segmenta više kategorije govori o kvalitetu ukupne ponude Beograda i poziciji koju zauzima na međunarodnom planu - rekao je Popović.

Nakon svečanog otvaranja sajma, štand naše zemlje posetila je visoka delegacija Ministarstva za kulturu i turizam Turske sa predstavnicima kancelarije gradonačelnika Istanbula, koju su dočekali direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor TOB Miodrag Popovič.

Štand je posetio i konzul žeran Generalnog konzulata Srbije u Istanbulu, Ivan Lorencin, koji je istakao značaj podrške i saradnje svih institucija.

Foto: Tanjug

 

Veliku pažnju posetilaca i medija privukao je dolazak Ivane Sert, velike medijske zvezde u Turskoj našeg porekla, koja je pre dve godine u Ankari proglašena za zvaničnog promotera Beograda u Turskoj. Kao autor i voditelj brojnih emisija na televizijama u Turskoj i Azerbejdžanu, miljenik je publike sa turskog govornog područja i, sa oko tri miliona pratilaca na društvenim mrežama, osoba od velikog uticaja na teme turizma, stila života i putovanja.

Pošto je u 2024. godini planirana promotivna kampanja u saradnji sa influenserima iz Turske, štand Beograda bio je i mesto susreta sa poznatim influenserima za koje će u narednom periodu biti organizovano studijsko putovanje u našu zemlju.

- Onlajn kampanja je u prethodnom periodu dala izuzetno dobre rezultate budući da su priče i fotografije Beograda koje su do sada objavljivali influenseri dosegli milionske preglede i jedan su od najmoćnijih kanala promocije destinacije - naveli su iz TOB,

Kada je o sastancima reč, narednih dana biće održan sastanak sa Turističkom organizacijom Azerbejdžana na kome će se razgovarati o daljim koracima u otvaranju ovog tržišta, novog za Beograd i Srbiju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija