31.07.2024.

23:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraj petog dana na OI! Pao svetski rekord, Maršan uzeo dva zlata za sat vremena, eliminisani srpski bokseri!

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

Sreda, 31. jul

9.00 Lazar Kovačević je u finalu -  streljaštvo, 50m trostav
10.14 Jovana Arsić ide u C finale u takmičenju za plasman od 13. do 24. mesta
10.30 Nemanja Majdov je poražen od Grka Teodorosa Celidisa u osmini finala - džudo, 90kg
11.45 Anja Crevar nije uspelada se plasira u polufinale na 200 metara delfin
12.00 Novak Đoković je pobedio Dominika Kepfera 7:5, 6:3
13.08 Naša bokserka Natalija Šadrina poražena je od Venlu Jang sa 3:2
13.30 Košarkašice Srbije pobedile su Kinu 81:59 u drugom kolu
17.00 Odbojkašice Srbije poražene su od selekcije Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2.
17.15 Košarkaši Srbije ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskim igrama i u drugom kolu pregazili ekipu Portorika sa 107:66 (24:14, 28:23, 27:16, 28:15).
19.05 Basketaši Srbije poraženi su od selekcije Kine rezultatom 21:15, u drugom kolu Olimpijskih igara u Parizu.
20.45 Vahid Abasov je eliminisan od strane protivnika iz Velike Britanije, Luisa Ričardsona.

UŽIVO:

23.29 - Pao je i svetski rekord na Olimpijskim igrama u Parizu, a novi je postavio Žanle Pan u trci na 100 metara slobodnim stilom. Od večeras on iznosi 46,40 sekundi, što je kineskom plivaču donelo i zlato. Rumunu srpskog porekla Davidu Popoviću pripalo je bronza, dok je srebro uzeo Kajl Palmer.

23.10 - Kakvo veče za francuskog plivača Leona Maršana (22). Uzeo je dve zlatne medalje u razmaku od samo sat vremena! Prvo je u finalu na 200 metara leptir, u neverovatnom finišu, zauzeo prvo mesto i postavio novi olimpijski rekord 1:51,21. Mađaru Krištofu Milaku je pripalo srebro (1:51,75), a do bronze je stigao Kanađanin Ilja Karun (1:52,80).

I to nije bilo sve. Momak iz Tuluza je bio najbolji i na 200 metara prsno, takođe uz novi olimpijski rekord (2:05,85). Zak Stabli-Kok iz Australije je bio drugi sa 2:06,79, a Holanđanin Kasper Korbe bronzani sa 2:07,90.

22.56 - Košarkaši SAD i Južnog Sudana odigrali su meč 2. kola u sklopu grupe C, u kojoj je i naša reprezentacija. Amerikanci su slavili sa 103:86.

Gde su stali, igrači Stiva Kera su nastavili u drugoj četvrtini. Odličan je bio Adebajo, koji je zakucao na startu ovog kvartala, da bi trojkom Durenta i novim košem igrača Majamija Ameri otišli na +19 (33:14). Jok i Vajt su razmenili trojke, nekoliko koševa smo videli na obe strane, a Južni Sudan je uspevao da u tim minutima isparira mnogo moćnijoj Americi. Ipak, dve trojke je ubacio Halibarton, koji je dobio prve minute na OI, dok se za afrički tim konačno u strelce upisao i Karlik Džons. 

22.06 - Srpski košarkaši ubedljivo su savladali Portoriko u drugom kolu Olimpijskih igara i tako napravili krupan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja. Nakon meča svoje utiske podelio je naš reprezentativac, Dejan Davidovac.

- Bilo mi je smešno kao da sam bio van terena jako dugo, ali i jesam. Dugo me nije bilo tu, drago mi je što sam se vratio i što smo odigrali ovako dobro. Pripremali smo se da ih pobedimo, nismo razmišljali o koš-razlici dok nam se nije ukazala šansa, počeli smo tada da jurimo rezultat. Sada razmišljamo samo o Južnom Sudanu i spremamo se za njih - poručio je Davidovac.

Informer

 

21.56 - Olimpijski rekord za Kejti Ledecki!

Američka plivačica je bila najbolja u disciplini 1.500 metara slobodnim stilom sa vremenom 15:30,02 i kao prvoplasirana je osvojila zlatno odličje, koje je osmo po redu u njenoj olimpijskoj kolekciji! Svaka čast!

21.36 - POZNATO KADA IGRA NOVAK ĐOKOVIĆ! Najbolji srpski teniser igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa u borbi za polufinale, a njihov meč na programu je sutra od 19 časova na stadionu "Filip Šatrije". 

Informer

Novak Đoković

21.26 - Nakon trijumfa košarkaša Srbije nad selekcijom Portorika, svoje utiske podelio je naš reprezentativac Nikola Milutinov, koji je na pomenutom susretu upisao 11 poena uz devet asistencija.

Dobar je osećaj, dobro smo igrali danas. Znali smo da je bila velika razlika u prvoj utakmici. Na Olimpijskim igrama je bitan svaki poen razlike i mislim da smo odradili odličan posao. Uspeli smo to da anuliramo i da napravimo dodatnu zalihu za nas. Hteli smo da na ovom meču pokažemo šta možemo, da stavimo do znanja da smo došli da igramo od prvog do poslednjeg minuta. Nismo hteli da ih uvedemo u ritam. Imaju neverovatne bekove koji igraju sa svih strana i pokušali smo to nekako da anuliramo i mislim da smo uspeli u tome. Odlična je bila timska odbrana i timski napad, tako a sada trebamo da odmorimo i da se spremamo za sledeći meč - poručio je Milutinov.

Informer

 

21.20 - Košarkaši SAD-a i Južnog Sudana igraju meč drugog kola turnira na Olimpijskim igrama. Rezultat nakon prve četvrtine je 26:14 u korist Amerikanaca.

Sjajno je Amerika započela meč, a već posle dva minuta je na semaforu pisalo 6:0. Sve je krenulo od Džejmsa, koji je postigao prva četiri poena, da bi zatim proigrao Dejvisa, i tako prinudio Rojala Ajvija na minut odmora. Ipak, brzo se Južni Sudan vratio, dvojkom Kuola i trojkom Omota. Još nekoliko minuta je meč protekao u egalu, držala se afrička selekcija, a onda su odjednom pali. U igru je ušao Durent i odmah vezao četiri poena, na to su se nadovezali i Vajt i Edvards, pa je na kraju prve četvrtine pisalo 26:14 za Ameriku, nakon što je Vajt ubacio trojku, a Adebajo svojim košem okončao prvih deset minuta. 

21.16 - Španski teniseri Karlos Alkaraz i Rafael Nadal eliminisani su u dublu sa Olimpijskih igara, pošto ih je u četvrtfinalu eliminisao američki dvojac Ostin Krajiček - Radživ Ram sa 2:0 (6:2, 6:4) za sat i 39 minuta igre.

Rivali Krajičeku i Ramu za plasman u finale biće Češki tandem Tomaš Mahač - Adam Pavlašek. Nadal je tako dan posle poraza od Novaka Đokovića okončao učešće na teniskom turniru, dok je Alkarazu ostala šansa da se u četvrtfinalu singla suoči sa Amerikancem Tomijem Polom.

Informer

Rafael Nadal - Karlos Alkaraz

21.06 - SRPSKI REPREZENTATIVAC VAHID ABASOV ELIMINISAN JE SA OLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU ODLUKOM SUDIJA. Od njega je bio bolji protivnik Luis Ričardson rezultatom 3:2!

21.05 - Pokazuje Vahid da je odlučan da u trećoj rundi bude mnogo bolji nego u drugoj! Ušao je spreman da učinkom reši sve dileme. Dobio je dva upozorenja od glavnog arbitra, a istovremeno je protivnik imao nekoliko promašaja. Krenule su kratke serije udaraca srpskog reprezentativca pri finišu runde.

21.00 - Krenula je druga runda. Ričardson je ušao znatno bolje, krenuo je pritiskom na Abasova. Odmah se Vahid povratio u igru i počeo da udara, jedna od retkih situacija kada je došlo i do klinča dva boksera.

20.55 - Srpski bokser Vahid Abasov upravo boksuje! Ušao je naš reprezentativac potpuno oprezno u ovaj meč, ali kada je shvatio da protivnik preti iz kraja, odlučio je da podigne gard. Tražio je pravu poziciju da realizuje udarac. Kraj prve runde, za sada mu ide bolje od protivnika.

20.50 - Nemački teniser Aleksander Zverev pobedio je Alekseja Popirina sa 2:0 (7:5, 6:3), i tako se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara u francuskoj prestonici.

Informer

 

20.45 - Uskoro na teren izlazi srpski bokser Vahid Abasov, on će se boriti u kategoriji do 71 kilogram protiv Luisa Ričardsona, u okviru osmine finala na sportskoj smotri u Parizu.

20.25 - Srpski džudista Nemanja Majdov šokirao je objavom na svom Instagram profilu na kojoj direktno napada i okrivljuje sudije i Olimpijske igre zbog njegove eliminacije.

"Satanistički smećari, seme im se sudijsko zatrovalo. Diskvalifikovali me nakon dva minuta i ne pružaju mi šansu da uopšte pokažem bilo šta... Jesu vam to te vrednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratiće vam se svaka suza go*na satanistička", glasi deo Nemanjine objave.

Informer

 

20.10Uprkos porazu od Sjedinjenih Američkih Država, srpska odbojkašica Maja Aleksić istakla je da je ponosna na ekipu i da misli da su izabranice Đovana Gvidetija zaslužile trijumf.

Čestitam mojim devojkama na povratku, jedan trenutak u trećem setu nam je omogućio da se vratimo i da igramo našu igru. Energija je od tog momenta bila na zavidnom nivou, izvanredna utakmica. Protivnik je Olimpijski šampion, znali smo da će biti teško i bile smo spremne za to, ali smo opuštenije igrale dva seta... Bolja smo ekipa, presudila su dva poena na kraju - rekla je igračica italijanske Novare.

Informer

Detalj sa meča Srbija - SAD

19.55 - Skandal na Olimpijskim igrama u Parizu! Dva plivača Sjedinjenih Američkih Država, Saša Gat i Blejk Pjeroni, pozitivni su na korona virus, prenosi portal "Dejli mejl".

19.45 - NIKOLINI KONJI! Brojna publika podržala je srpske košarkaše na stadionu "Pjer-Moroa" protiv Portorika, a među njima posebno su se istakli fanovi srpskog centra Nikole Jokića. Oni su stavili gumene maske konjske glave i sa transparentom u rukama "Nikolini konji", vatreno navijali za košarkaša Denvera!

Informer

 

19.35 - Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Portoriko rezultatom 107:66 u meču drugog kola grupe C Olimpijskih igara. Selektor "orlova" - Svetislav Pešić, bio je zadovoljan na meču posebno reakcijom ekipe u trećoj četvrtini nakon sugestija koje su dobili tokom poluvremena. 

- Od samog početka smo energetski bili na visokom nivou, dali smo svoj maksimum. Bilo je problema u odbrani, nismo uspeli da zaustavimo šut iz kornera, ali ono što je najvažnije za mene je da je to izgledalo jako dobro u trećoj četvrtini. Iskusan su tim koji živi od šuta, to smo im oduzeli i izbacili njihova dva najbolja igrača. Timska odbrana je bila sjajna na Alvaradu i Votersu, a posebne zasluge idu igračima koji su ih čuvali - rekao je Svetislav Pešić.

Informer

Svetislav Pešić

19.22 - Srpski basketaši poraženi od selekcije Kine! Iako su Srbi u ovaj duel ušli maksimalno motivisani nakon pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama, rezultat nije ispao onako kako su oni očekivali. Kinezi su preuzeli terensku inicijativu i rutinski savladali naše basketaše rezultatom - 21:15!

19.21 - KOŠARKAŠI "POČISTILI" PORTORIKO! Kakav meč iza nas, bilo bi dobro da je svaki ovakav! Subjektivni osećaj je da su se "orlovi" poigrali sa protivničkom selekcijom, koja se na ovom duelu nije ništa pitala. Izabranici Svetislava Pešića su dominirali na terenu i konstantno održavali dvocifrenu razliku, a vrhunsku atfosferu u Lilu dodatno je pojačala velika podrška srpskog nacionalnog tima - 107:66! 

Informer

 

19.20 - KAKAV MEČ, KAKVA ŠTETA! Ostaće žal odbojkašica za ovim trećim setom na Olimpijskim igrama u Parizu. Dale su sve od sebe izabranice Đovanija Gvidetija i odigrale meč turnira, ali nisu uspele da se dokopaju pobede. Prvo su Amerikanke vodile rezultatom 2:0 u setovima, a onda su Srpkinje fascinantnom serijom poena izjednačile na 2:2. Ipak treći set je bio presudan, igralo se poen za poenom, a Sjedinjene Američke Države su ovoga puta imale više sreće - 3:2!

Informer

Selektor Đovani Gvideti

19.10 -  Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto joj je u osmini finala pri rezultatu 1:1,  meč zbog povrede predala Amerikanka Danijel Kolins.

Informer

Iga Švjontek

19.00 - ODBOJKAŠICE STIGLE DO IZJEDNAČENJA! Niko nije očekivao da će izabranice Đovanija Gvidetija iz rezultata 0:2, preći u 2:2. Naime, Amerikanke su od poečtka meča nametnule svoj ritam igre i uzele dva servisa u svoju korist. Nije se to svidelo našim odbojkašicama koje su naprasno preuzele terensku inicijativu i stigle do izjednačenja u setovima. Trenutno se igra peti set, a Srpkinje su odmah po startu krenule u blago vođstvo.

Informer

 

18.50 - SRBIJA RAZBIJA PORTORIKO! Košarkaška reprezentacija Srbije briljira danas na terenu, Portoriko ne može ni da im priđe. Pokušali su protivnici da istope rezultatsku razliku u nekoliko navrata i da se makar malo povrate u igru, ali sjajne serije poena naših košarkaša strogo su ih distancirale na semaforu!

🚥 SRBIJA (90) - PORTORIKO (56) 🚥

18.45 - ZLATO ZA AUSTRALIJU! Aktuelna olimpijska šampionka, Džesika Foks, osvojila je zlatnu medalju u singl konkurenciji u kanuu.

Informer

Džesika Foks

18.35 - NAŠE ODBOJKAŠICE POLAKO TOPE PREDNOST! Uspele su izabranice Đovanija Gvidetija da uzmu set Amerikankama, pa je sada situacija na semaforu - 2:1, u korist Sjedinjenih Američkih Država. Naš nacionalni tim ušao je uprezno i u četvrti set i trenutno vodi sa 5:2!

18.25 - Jamajčanska atletičarka, Šerika Džekson, saopštila je danas da neće učestvovati u trci na 100 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Džekson je navela da je odlučila da se u pojedinačnoj konkurenciji takmiči samo u trci na 200 metara, a uzrok tome nije poznat.

Šerika je aktuelna dvostruka svetska šampionka u ovoj disciplini, a na Igrama u Tokiju 2021. je osvojila tri medalje - zlato u štafeti 4x100 metara, kao i bronzane medalje u trci na 100 metara i u štafeti 4x400 metara.

18.20 - Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto je bez problema savladao Rusa Romana Safijulina rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) za sat i 29 minuta. 

Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je ranije danas savladao Francuza Korentana Mutea - 2:0 (7:6(8:6), 6:3).

18.15 - Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, poručila je posle ubedljive pobede nad Kinom (81:59) kojom je obezbeđen plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara da je to verovatno bila najbolja utakmica ove generacije.

-Verovatno da je ovo najbolja utakmica ove generacije. Imali smo dobrih na Svetskom prvenstvu, utakmica protiv Brazila je velika. Ko prati žensku košarku, mogao je da vidi kvalitet centara Brazila. Zato je bilo preteško, sa svim okolnostima. I to je bila velika utakmica. Ovo je ponajveća, da kažemo. Ipak su Olimpijske igre - izjavila je Maljković.

Informer

Marina Maljković

18.10 - Ruski teniser Danil Medvedev eliminisan je u osmini finala Olimpijskih igara! Od njega je bolji bio Kanađanin Feliks-Ože Aljasim rezultatom 6:3, 7:6 (5). Ože-Aljasim će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud - Fransisko Serundolo.

18.05 - ODBOJKA SRBIJA - SAD: Amerikanke vode u setovima 2:0! Srpkinje su oprezno ušle u treći set i došle do minimalne prednosti za sada - 11:9! 

18.00 - ZLATNA MEDALJA ZA SELEKCIJU HRVATSKE! Džudistkinja Barbara Matić je u finalu u kategoriji do 70 kilograma savladala Nemicu Mirijam Butkereit.

Informer

 

17.55 - ZLATO ZA GVATEMALU! Atletičarka Adriana Ruano Odiva osvojila je zlatno odličje na najvećoj sportskoj smotri jer je bila najbolja u gađanju glinenih golubova sa 45 osvojenih bodova, pet više od Silvane Stanko iz Italije. 

17.47 - 🚥 SRBIJA RAZBIJA PORTORIKO! Izabranici Svetislava Pešića na sredini druge četvrtine vode rezultatom 35:18.

17.35 - Rukometaši Slovenije ubedljivo su savladali Švedsku rezultatom 29:24 (15:14), u trećoj rundi grupe A Olimpijskih igara. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Janc sa deset golova, Vlah sa osam, kao i kapiten Dolonec koji je upisao četiri gola. S druge strane, najbolji u selekciji Švedske bio je Vane koji je postigao šest pogodaka. 

🔉 17.28 - Cicipas se oglasio pred meč sa Novakom Đokovićem

Za korak bliže ka nekom od olimpijskih odličja i za plasman među najbolja četiri sveta, srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Grka Stefanosa Cicipasa u okviru četvrtfinala u francuskoj prestonici. Njih dvojica odmeriće snage sutra, najverovatnije od 12 časova po srednjeevropskom vremenu na stadionu "Filip Šatrije". 

Uoči meča oglasio se i 26-godišnji Grk, koji je poručio da u četvrtfinalni meč ulazi maksimalno motivisan.

- Rivalstvo sa Novakom je prilično trajno, igrali smo mnogo mečeva jedan protiv drugog. Jednostavno treba da izađem na teren i da se trudim da budem bolji nego prethodnih puta. - Nisam očekivao ništa manje od Novaka, video sam da je motivisan. Želim da izađem na teren da se borim za pobedu protiv svakog igrača, da se borim za svaki poen. Imam samopouzdanje, motiv. Mogao sam da osvoijim Rolan Garos pre neku godinu protiv njega, bio sam blizu. Želim da vratim tu igru - poručio je Cicipas.

Informer

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

17.20 - OKS je podneo zvaničnu žalbu najvišim organima Međunarodnog olimpijskog komiteta i zatražio je da se ispita glasanje sudija na meču i da se donese pravedna odluka u korist naše bokserke Natalije Šadrine.

"Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer pleja na svim nivoima takmičenja", izjavio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

Informer

Natalija Šadrina

17.15 - Košarkaši su na terenu! Izabranici Svetislava Pešića trenutno igraju protiv selekcije Portorika na takmičenju u francuskoj prestonici, a već u prvim sekundama meča naš nacionalni tim vodi!

17.10 - Naše odbojkašice su odlično počele meč i već na startu došle do blage prednosti zahvaljujući dominaciji Aleksandre Uzelac i ostalim igračicama koje je odlično prate - 14:12!

17.00 - Izabranice Đovanija Gvidetija upravo startuju meč protiv Sjedinjenih Američkih Država, u okviru drugog kola takmičenja u francuskoj prestonici. Ovaj susret će ujedno biti i repriza duela sa prethodnih Olimpijskih igara u Tokiju, kada su Amerikanke savladale naš nacionalni tim, pa sada naše odbojkašice imaju šansu da serviraju osvetu. Ukoliko želite da pratite ovaj meč uživo, možete kliknuti OVDE!

Informer

odbojkašice Srbije

16.40 - Malo je ostalo do početka sjajnog meča između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u ženskoj odbojci. Naravno, nemojte zaboraviti ni na košarkaše, koji udaraju na Portorikance od 17.15. Za prenos uživo "orlova" kliknite OVDE, dok devojke Đovanija Gvidetija pratite OVDE.

16.20 - Veliki rival našeg Novaka, Karlos Alkaraz, savladao je Rusa Romana Safiulina i nastavio svoj pohod na turniru. Naredni protivnik biće mu Amerikanac Tomi Pol, koji je bio uspešniji od domaćeg Korentina Muteta.

Informer

 

15:33 - Novak Đoković je istakao da se nada da će sutra možda igrati u večernjem terminu, kako bi izbegao ekstremne uslove kakvi su bili danas.

- Bilo je užasno teško, vruće i sparno usred dana. Mnogo smo se znojili i on i ja, ovakvi uslovi utiču na odskok loptice i visinu lopticu. On je izašao na teren sa rasterećenim umom i jasnoćom šta taktički da radi. Napadao je, bio agresivan, bio sam zatečen njegovom igrom. Pokušavao sam da se snađem na terenu, probio sam otpor na 5:5, to je presudilo ovaj meč - istakao je Novak, a šta je sve rekao nakon trijumfa pročitajte OVDE.

Informer

15.11 - Bravooooo! Ubedljivo slavlje naših sjajnih košarkašica protiv Kine 81:59. Ovo je druga pobeda izabranica Marine Maljković, u prvom kolu pobedile su Portoriko. Ovim trijumfom osigurale su nokaut fazu takmičena. 

15.05 - Srbija na dva minuta pre kraja ima prednost protiv košarkašica Kine 79:59. Ova pobeda naše devojke najverovatnije vodi dalje.  

15.00 - Do kraja utakmice šest minuta a Srbija vodi 70:53, debakl favorizovanih Kineskinja.  Kritike Marine Maljković posle prve utakmice protiv Portorika su urodile plodom.
 

Informer

14.51 - Srpkinje gaze Kineskinje, vode 62:50 pred poslednju četvrtinu. Briljiraju Tina Krajišnik sa 10 poena i Ivon Anderson, koja je ubacila 11.

14.41 - Sjajne košarkašice, Srbija vodi pritiv Kine 58:47 u trećoj četvrtini.

14.37 -  Ne mogu da shvatim kako su sudije odlučile da Natalija Šadrina nije pobedila, izjavio je danas selektor ženske bokserske reprezentacije Mirko Ždralo posle poraza srpske reprezentativke. Šadrina nije danas uspela da se plasira u polufinale u kategoriji do 60 kilograma, jer je izgubila od Kineskinje Venlu Jang odlukom sudija 3:2.

- Imali smo meč u kojem je naša Sara Ćirković po svemu što smo videli nezasluženo izgubila. Evo danas smo imali još jedan ubedljiv meč Natalije Šadrine. Njena protivnica je dobila i javnu opomenu zbog opstruisanja borbe... Natalija je pobedila kod sudija prvu i treću rundu, a u drugoj je bila podeljena odluka. Ta javna opomena kod svih sudija oduzima jedan bod u jednoj rundi. Tako da je ta druga runda bila ujednačena kako god su sudije odlučile. Ne mogu da shvatim da je meč na kraju otišao u korist Kineskinje, sve je moguće - izjavio je Ždralo.

14.24 - Srpske košarkašice vode protiv Kine posle prvog poluvremena sa 45:39. OVDE pratite tektualni prenos utakmice.

14.29 - Novak Đoković je posle pobede protiv Dominika Kepfera sa 7:5, 6:3 otkrio da mu nimalo nije bilo lako na terenu!

- Pre svega, ovo je bio najteži dan kada su u pitanju uslovi, neverovatna sparina na terenu. Uslovi su bili teški za oba tenisea, ali za oba i isti. Mora čovek da prihvati i da se prilagodi, mnogo smo se znojili, promenio sam četiri majice. Drago mi je što sam prelomio rezultat u prvom setu na 6:5. Dobro sam krenuo, ali onda, iskreno, bio sam malo iznenađen njegovom dobrom igrom. Bio je agresivan, dosta viši odskok lopte je danas bio i išle su brže. Nezgodan je protivnik. Bio sam izazvan na terenu i drago mi je što sam odgovorio na izazov na pravi način - jasan je Novak u razgovoru za RTS nakon meča.

14.49 - Srpske košarkašice gaze Kineskinje 62:48, imaju prednost od 14 poena pred  kraj treće četrvtine. 

14.15 - Mini serija naših košarkašica od 5:0 i vode protiv Kine 43:37 u finišu poluvremena.

14.00 - Vratila se Kina posle minusa nakon prve četvrtine, velika borba na parketu, rezultatska klackalica u finišu prvog poluvremena. Srbija i Kina se smenjuju u vođstvu.

13.50 - Mučile su se naše košarkašice ali su dobile prvu četvrtinu sa 23:17.  Uživo meč možete da pratite OVDE.

13,47 - Novak je u četvrtfinalu, pobedio je bez problema sa pola snage Dominika Kepfera sa 7;5, 6:3.

Informer

13.41 - Nole vodi 5:2, čuva prednost i juri ka pobedi i četvrtfinalu Olimpijskih igara.

13.40 - Grk Stefanos Cicipas pobedio je Argentinca Sebastijala Baeza i on će biti naredni rival Novaku Đokoviću, ukoliko srpski teniser obezbedi plasman u četvrtfinale, a nadomak je toga.

13.30 - Košarkašice Srbije igraju sa Kinom u drugom kolu.

13.33 - Natalija je izgubila! Kineskinja je pobedila sa 3:2. Šteta! Dva arbitra su ocenila da je Šadrina bila bolja 29:27 i 30:26, dok su tri procenila da je rezultat 28:28, ali je svaki od njih odlučio da egal prevagne na stranu Kineskinje. Neverovatno, ovo mnogo boli.

13.30 - Kineskinja uzvratila i odlukom sudija je bila dosta bolja u drugoj rundi. Odluka o pobedniku meča pada u poslednjoj rundi. Ajmo Natalija!

13.27 - Posle prve runde sudije su dale prednosti srpskoj bokserki. Dobila je bolje ocene od favorizovane Kineskinje.

13.27 - Potvrdio je Nole brejk i imalu lepu prednost od 3:1.  Sa tribina ga bode Zorana Arunović i Damir Mikec.

13.21 - Idemoooo! Počinje Natalijina borba! Odoleva naša bokserka Jang koja je prvi favorit turnira u ovoj kategoriji do 60kg.

13.17 - Breeeek! Bravo Nole odmah je napravio brejk i vodi u drugom setu sa 2:0.  Sjajan drugi teniser sveta, Nemac je na svoj servis gem osvojio samo jedan poen, bio je Srbin baš dominantan na gem protivnika. 

13.14 - Ukoliko bi se plasirala u polufinale, Natalija bi se za prolaz u finale borila sa pobednicom duela Maria Espinoza Palasios (Ekvador) – Ših Đi Vu (Tajpeh), od kojih nijedna nema status nositeljke na olimpijskom turniru, taj  meč je u 17.38.

13.05 - Konačno, dobio je Novak prvi set protiv Kepfera sa 7:5 posle 54 minuta igre.

13.00 - Gem Đokovića bez izgubljenog poena, vodi 5:4, Nemac servira i pod pritiskom je. Idemoooo Nole!

13.00 - Naša bokserka Natalija Šadrina od 13.08 se bori saVenlu Jang u okviru četvrtfinala.  Natalija bi mogla da obezbedi makar bronzu u kategoriji do 60 kg, jer bi se pobedom plasirala u polufinale, a polufinalisti u boksu imaju obezbeđenu medalju.

12.56 - I dalje je egal na Fili Šatrijeu, odoleva Nemac drugom teniseru sveta - 5:5. Teški su uslovi za igru, velika vlažnost, nije lako teniserima.

15.52 - Srceparajuća scena! Majdov utučen!

12.49 - Novak nikako da slomi otpor rivala, čekamo novi brejk, nerešeno je - 4:4.

12.35 - Majdov plače, kraj za Srbina ispao je u osmini finala. Izbačen je sa OI. Dobio je naš džudista treći žuti karton i to je bio kraj. Ipon za Grka koji ide dalje. Nije želeo Majdov da napusti tatami, pokušao je da objasni sudiji šta se desilo, ali je bilo uzalud.

Šta se desilo! Naš džudista je na startu borbe dobio žuti karton, ubrzo i drugi zbog odugovlačenja borbe, a onda 10 sekundi pre kraja borbe i treći žuti koji je bio crveni karton i poraz od 10:0. Žalio se Majdov na odluke, čak ga je i Grčk tešio, ali nije uspeo da ga smiri. Šteta! Nadali smo se da može Srbiji da donese medalju!

12.33 - Šok! Novak izgubio servis! Vratio se Nemac ali Novak vodi 3:2 ali nema brejk prednosti.

12.30 - Majdov je počeo borbu sa Grkom Teodorosom Celidisom! Dobio je Srbin jednu kaznu, a sad i Grk, žestoka borba na startu.

Drugi žuti larton za Majdova.

12.27 - Breeeejk! Nole vodi 3:1 u prvom setu! 

12.19 - Sigurni Novak i Dominik na svojim prvim gemovima na početku meča - 1:1.

12.07 - Novak  i Dominik su na terenu, zagrevaju se, uskoro će početi meč. Naš as je dobio ovacije od navijača. Meč možete da pratite u  našem BLOGU UŽIVO.

12.00 - Još tri borbe i kreće Nemanja Majdov! Idemooooo! 

11.59 - Nole se zagreva, uskoro će izaći na teren. 

11.55 - Anja je totalno podbacila, nije uspela da izbori za polufinale u 200 metara delfin, završila je poslednja u svojoj grupi, ostvarila je vreme 2:18.46. Kasnila je čak 11,47 sekundi za pobednicom. Ima drugo najgore vreme u kvalifikacijama. Bila je među tri plivačice koje su ostale bez prolaza dalje. Ostvarila je ukupno 17. vreme u kvalifikacijama sa 11,91 sekundi zaostatka za najbržom.

11.52 - Novakov meč počinje za osam minuta, a ispred stadiona Filip Šatrije je veliki red, navijači čekaju da uđu. 

Informer

Informer

11.50 - Počele su kvalifikacije na 200 metara leptir uskoro će plivati naša Anja Crevar.

11.35 - Odbojkaška reprezentacija Poljske, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, pobedila je ekipu Brazila sa 3:2 u utakmici drugog kola Olimpijskog tunira.

11.12 - Nemanja Majdov će se u osmini finala boriti sa Grkom Teadorosom Celidisom.

11.01 - Srpski strelac Lazar Kovačević će se u disciplini 50 metara trostav puškom za medalju boriti sutra od 09.30. 

11.00 - Anja Crevar se od 11.45 takmiči u kvaliufikacijama na 200 metara leptir.

10.34 - Uskoro ćemo navijati za Nemanju Majdova, njegova borba je 18. po redu. Takmičenje je počelo, a on je slobodan u prvoj rundi, pa se priključuje od osmine finala.  Ako pobedi obezbediće plasman u četvrtfinale, koje je na programu u prepodnevnoj sesiji od 16 časova kada su na programu borbe u repasažu i za medalje.

Informer

10.24 - Popustila je malo koncentracija Lazaru Kovačeviću u finišu. Posle šest desetki u nizu usledile su dve devetke, potom desetka, pa još jedna devetka, dok je tačku stavio desetkom i 195 bodova posle stava stojeći. U finale ide sa  pete pozicije.  

10.21 - Jovana Arsić je posle slabijeg starta kroz cilj prošla prva u trci za plasman, ostvarila je vreme 7:44.60. Ide u C finale kao pobednica ove trke u takmičenju za plasman od 13. do 24. mesta. Finale je 3. avgusta.

10.19 - Sjajno vesla Jovana u svojoj grupi, trenutno je druga u finišu takmičenja za plasman od 13. do 24. mesta. Pred poslednjih 500 metara vodeća je Jovana.

10.15 - Sledi stav stojeći Lazara Kovačevića u kvalifikacijama. Na startu je pogodio pet desetki i trenutno je drugi. Posle šest desetki Lazar je pogodio devetku!
Bravoooo! Lazar ima deset desetki i dve devetke i prvi je u kvalifikacijama!
Šest deseti u nizu našeg strelca koji ne da lidersku poziciju.

10.00 - Počela je trka Jovane Arsić. Posle 500 metara Jovana se trenutno nalazi na petoj poziciji. Trka se vozi na 2000 metara.

09.15 - Muški triatlon na Olimpijskim igrama u Parizu nedavno je odložen za sredu, jer je voda u reci Seni bila previše zagađena, a danas su sportistkinje probile led. Na čišćenje Sene za Olimpijske igre potrošeno je 1,5 milijardi evra i očigledno je da na kraju nije bilo uzaludno! Trijatlonke su danas skočile u reku i donele veliko olakšanje organizatorima nakon što su problemi sa kvalitetom vode pokvarili pripremu za takmičenje.

09.00 -  Lazar Kovačević počeo je takmičenje u disciplini puška 50m metara trostav. Osam najboljih iz kvalifikacija će se boriti za medalje narednog dana. Postignuti rezultati u disciplinama stojeći, klečeći i ležeći stav računaju se u disciplini trostav. 

Lazar je sjajno počeo kvalifikacije! Imao je neverovatnu prvu seriju u klečećem stavu. Posle 15 uzastopnih desetki u klečećem stavu, Kovačević je pogodio devetku. U prvoj seriji imao je savršenih 100 poena. Lazar je  trenutno treći sa kupnim skorom od 199 poena, imao je 19 desetki i jednu devetku - neverovatno.

Počeo je ležeći stav!  Lazar je na početku pogodio tri desetke i devetku. Pogađa drugu devetku, trenutno je na desetom mestu. Sad je pogodio zaredom šest desetki i skočio na treću poziciju. Lazar je nanizao 14 desetki, a posle ležećeg stava naš strelac ima skor od 18 desetki dve devetke i posle drugog stava je na trećem mestu od 44 takmičara sa 198 bodova.

Informer

08.30 - Ovako se slavi u srpskom delu Olimpijskog sela.

08.00 - Čuvena naša košarkašica Sonja vasić nada se da će Damirov i Zoranin uspeh biti okidač za naredne borbe naših sportista. 

- Njih dvoje su kao tim pokazali da su deo svetskog vrha. Zaslužili su titulu olimpijskog šampiona. Ljudi ne shvataju koliko je teško osvojiti medalju na OI. Tu nijanse odlučuju. Tu nema matematike, jedan plus jedan nije dva u ovom slučaju. Olimpijske igre su suviše nepredvidive, dešava se da uradite sve što je do vas, a ne dođete do medalje. Oni definitivno imaju kvalitet, zajedno čine sjajan tim, i ovo su zaslužili - rekla je Sonja za Informer.

07.36 - Novak Đoković u osmini finala ne bi trebalo da ima problema protiv Dominika Kepfera 

07.30 - Što se tiče timskih sportova košarkašice otvaraju program, od 13.30 igraju sa Kinom, odbojkašice protiv Amerikanki od 17, a 15 minuta kasnije košarkaši protiv Portorika žele prvu pobedu na Igrama. Basketaše od 19.05 čeka obračun sa Kinom, nakon što su deklasirali Amerikance u prvom meču. 

07.25 - Bokserka Natalija Šadrina oko 13 časova se bori protiv Venlu Jang u četvrfinalu.

07.25 - Džudista Nemanja Majdov od 10 časova počinje takmičenje u disciplini 90 kiligrama, dok Anja Crevar u 11.45 pliva u kvalifikacijama na 200 metara leptir. 

07.24 - Takmičenje će otvoriti u devet časova strelac Lazar Kovačević koji se takmiči na 50m trostav, čakaju ga kvalifikacije.

07.24 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

Informer

07.24 - Pratite uz Informer.rs srpske sportiste petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.