• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

13.05.2022

09:59

KONSTRAKTIN EVROVIZIJSKI NASTUP SABOTIRAN?! Tekst Konstraktine pesme potpuno pogrešno preveden!

Prntscreen

Estrada

KONSTRAKTIN EVROVIZIJSKI NASTUP SABOTIRAN?! Tekst Konstraktine pesme potpuno pogrešno preveden!

Podeli vest

Tokom Konstraktinog polufinalnog nastupa dogodio se niz nepravilnosti u titlovanom prevodu teksta pesme "In corpore sano", što je svim gledaocima izazvalo sumnju i bes, pa je ispod zvaničnog snimka drugog polufinala na jutjubu usledila lavina komentara

Sinoć je bio prenos drugog polufinala "Evrovizije". Naime, na Jutjubu dogodio se niz grešaka u prevodu srpske pesme na engleski.

Foto: Prntscreen

Evrovizija 2022

Tokom Konstraktinog izvođenja pesme "In corpore sano" povremeno se pojavljivao titl na engleskom, što svakako ima smisla u slučaju Konstrakte, koja svoju pesmu peva na srpskom i latinskom jeziku.

Prevod latinskog dela teksta je bio prevođen dobro, ali sa srpskim delom je bilo drugačije. Titl se pojavljivao na refrenu kao: "Artists must be healthy", ali sve ostalo je bilo poprilično diskutabilno.

Foto: ATA Images

Konstrakta

Već početak, čuveno: "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl, koja li je tajna?" neko je čuo kao: "Plenty of time", a posle su usledile besmislene rečenice poput: "time with on your ear", "i'm gonna cost even more time" i slično.

Društvene mreže su se odmah usijale zbog ovih nedopustivih grešaka, posebno kad se uzme u obzir da je veliki broj ljudi gledao "Evroviziju" baš preko Jutjuba.

"Ovo miriše na sabotažu", "Nečuveno, kakav propust", "da li su oni normalni, kakav je ovo prevod?", samo su neke od poruka ispod zvaničnog snimka drugog polufinala na ovom sajtu.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija