• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

15.02.2021

07:30

SRĐAN PREDOJEVIĆ ZA INFORMER PRIZNAJE DA JE BIO U VELIKOM PROBLEMU: Mesecima sam tražio POSAO PO CELOJ SRBIJI!

Estrada

SRĐAN PREDOJEVIĆ ZA INFORMER PRIZNAJE DA JE BIO U VELIKOM PROBLEMU: Mesecima sam tražio POSAO PO CELOJ SRBIJI!

Podeli vest

Srđan Predojević kaže da je mesecima tražio posao po celoj Srbiji, nakon što su u septembru prošle godine Jovana Joksimović i on dobili otkaz na TV Prvoj. Voditelj je posle ove krize uspeo da se zaposli na informativnom kablovskom kanalu Vesti.

Za Informer kaže da je zadovoljan novim angažmanom:

- Period od proteklih šest meseci iskoristio sam da se dobro naspavam i uspeo sam u tome. Aktivno sam tražio posao po celoj Srbiji i kao diplomirani komunikolog i kao pilot. Išlo je veoma teško, naročito zbog cele situacije oko korone. Ali, očigledno da je vreme radilo za mene i u jednom trenutku je stigla ponuda baš onakva kakva se samo poželeti može - dnevnik u glavnom terminu na novoj televizijskoj stanici.

Možete li nam reći kako će izgledati vaša nova informativna emisija, koju ćete voditi na kanalu Vesti?

- Ta emisija će u suštini biti dnevnik gledalaca, prvi te vrste. Emisiju smo zamislili tako što će tokom njenog dvočasovnog trajanja ljudi u svakom trenutku moći da se uključe u program i prokomentarišu svaku vest ili postave pitanje gostima. Gledalac će moći da snimi pitanje kamerom svog mobilnog telefona i da pošalje na Instagram nalog koji će biti ispisan na ekranu. Ovo će biti prvi dnevnik čiju će dinamiku i suštinu određivati upravo gledaoci, a ne urednici programa.

Kakvu će ulogu u emisiji imati vaša asistentkinja Sara Stanković?

- Veza između emisije i publike biće upravo Sara, koja ima ogromno iskustvo na društvenim mrežama gde je veoma prepoznatljiva. Nije je to kandidovalo da dobije posao, već to što je završila političke nauke u Parizu, simultano prevodi francuski, a sada je na postdiplomskim studijama iz oblasti novinarstva. Sara je sačinjena od poštenja, elegancije, dobrote i marljivosti.

Kako je ponovo došlo do saradnje između Željka Mitrovića i vas? Pisalo se da niste u dobrim odnosima.

- Dokaz naših odnosa je upravo taj što mi je poverio uređivanje novog informativnog kanala i emisiju u glavnom terminu. Kada sam čuo o čemu je reč, bio sam oduševljen jer me je za prethodnih 18 godina dosta umorio jutarnji program.

Dugi niz godina vodili ste jutarnje programe na svim vodećim televizijama. Hoće li vam nedostajati taj format emisije i zbog čega ste odlučili da više to ne radite?

- Neće mi nedostajati jutarnji, kao ni stalni osećaj pospanosti koji sam vukao za sobom poslednjih 18 godina. Radujem se što više neću sretati pekare i skitnice i što ću privatno moći da organizujem dan na sasvim drugačiji način. Jutro ostavljam mlađima i pametnijima, koji imaju više energije za tu veoma zahtevnu formu, kako na psihički tako i na zanatski način. Novi kanal Vesti počinje da radi od ponedeljka 15. februara i biće dostupan preko svih kablovskih operatera koji su do sada imali kanal Pink 3.

O Jovani nije hteo da priča

Foto: printscreen/k1

Srđana Predojevića pitali smo da nam pojasni u kakvom je trenutnom odnosu sa svojom kumom i bivšom koleginicom Jovanom Joksimović, ali nije želeo da govori o toj temi.
*U septembru prošle godine Jovana Joksimović i vi ste dobili otkaz na Prvoj. Bilo je mnogo pisanja i spekulacija u medijima povodom toga. Recite nam šta se tu zapravo dogodilo da se na takav način Jovana i vi rastanete od te medijske kuće?
*U kakvim ste sada odnosima sa Jovanom? Da li se čujete i viđate? Da li je tačno da više ne govorite i koji je razlog?
*Možete li nam rešiti dilemu i reći zbog čega Jovana i vi niste nastavili zajedno da vodite Jutarnji program na televiziji K1, gde ona uveliko radi? Da li vam je žao što posle više od 10 godina niste voditeljski tandem?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija