• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

11.01.2018

09:55

EVO ŠTA JE SVE NA SASLUŠANJU REKLA POLICAJKA koja je bila u kolima TOKOM BRUTALNE LIKVIDACIJE "kavčanina" na Vračaru!

Vesti

EVO ŠTA JE SVE NA SASLUŠANJU REKLA POLICAJKA koja je bila u kolima TOKOM BRUTALNE LIKVIDACIJE "kavčanina" na Vračaru!

Podeli vest

Kada je počela rafalna paljba, kum mi je rekao: "Daj mi pištolj iz vrata". Bila sam u šoku, nisam mu dala oružje, a ni sama ne znam zašto sam posle uzela pištolj i bacila ga u kontejner

Ovo je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu ispričala Marija N. (30), policajka iz Policijske stanice Vračar, koja je bila u automobilu sa Davorinom Baltićem (41), bliskog kavačkom klanu, kada je likvidiran 1. januara ispred zgrade na Vračaru.

Kako je ispričala policajka, 1. januara je trebalo da smenu započne u 22 sata. Na saslušanju je ispričala da je prethodno srela kuma, te da ju je povezao do stanice, kada je starešinama rekla da ide do kuće da se presvuče i da će se odmah pridružiti kolegama na terenu.

ČUDO! Ubice u "kavčanina" ispalile KIŠU METAKA, policajka Marija koja je bila u kolima NEPOVREĐENA!

Baltić ju je odvezao do njenog stana, gde se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živeo sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi, čestita Novu godinu. Pristala je da "svrati na minut" do kume, sa kojom je inače išla u školu.

- Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam videla, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane videla siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju.

ISPOVEST POMORCA, PRIJATELJA ZLOGLASNIH "ŠKALJARACA" I "KAVAČANA": Kotorska mafija oprala MILIONE EVRA NA VRAČARU!

Kada je prestala paljba, Marija N., prema svedočenju, i dalje je bila u šoku. Videla je da je Baltić mrtav, a iz mera predostrožnosti, pre izlaska iz kola, htela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa, kako je ispričala, nije uspela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača i uzme svoje oružje.

Informer

- Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem i načelnika. Kada sam izašla iz zgrade, i dalje nisam znala za sebe. Uspela sam da dobijem načelnika i ispričala sam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala, i kada sam malo došla sebi, shvatila sam da sam se udaljila od lica mesta dve ulice i da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner - ispričala je policajka.

NEMA PRITVORA ZA POLICAJKU, SVEDOKA UBISTVA "ŠKALJARCA"! U kontejner nije bacila njegov, NEGO SVOJ PIŠTOLJ!

Odmah se vratila u garažu gde su već pristigle njene kolege i ispričala im je za pištolj, i pokazala gde ga je bacila. Nakon toga je dala izjavu i puštena je. Međutim, u nedelju, šest dana posle likvidacije kuma, privedena je zbog sumnje da je nelegalno nosila oružje. Tužilaštvo je tada od suda zatražilo da joj odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke i opasnosti od bekstva.

- Sudija za prethodni postupak nije prihvatio predlog tužilaštva za određivanje pritvora, ali je osumnjičenoj odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima - rekla je portparol Višeg suda Bojana Stanković.

Osumnjičena je upozorena da će joj ako prekrši zabranu biti određen pritvor. U njenom slučaju, tužilaštvo planira da ispita tri svedoka, a nastavlja se i istraga likvidacije Baltića.

Advokat Denis Bećirić, koji zastupa Mariju N., za Blic je naveo da će se istraga sprovesti, ali da prema njegovoj proceni nema elemenata krivičnog dela u njenom postupku i da nije bilo razloga da joj bude određen pritvor.

- Od suda sam zahtevao i njeno psihološko veštačenje - rekao je Bećirić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17