• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

13.01.2021

18:12

NABUJALA MORAVA GREŠKE NE PRAŠTA?! Svake godine tokom poplave čistili su skelu od mulja, OVE GODINE KRENULO JE PO ZLU

Vesti

NABUJALA MORAVA GREŠKE NE PRAŠTA?! Svake godine tokom poplave čistili su skelu od mulja, OVE GODINE KRENULO JE PO ZLU

Podeli vest

Za meštaninom R.M. (70), koji je nestao u nabujaloj Zapadnoj Moravi u ataru Selišta kod Trstenika još uvek se traga. Četvorica njegovih drugova koji su pokušavali da oslobode skelu od smeća i otpada kojej nosi rekla, uspeli su da se izvuku i oni su spašeni bez povreda

Incident se dogodio danas pre podne kad su drugari iz Selišta krenuli da oslobode skelu iz nabujale Zapadne Morave, kako bi je premesatili na sigurnije mesto na drugoj obali reke. Ali, u tom trenutku naišao je balvan i potopio skelu.

Sva petorica drugova su se za tren našli u nabujaloj reci, prepričavaju meštani sela dramu koja se odigravala na Zapadnoj Moravi.

- Sa dvadesetak metara od obale došli smo da oslobodimo skelu, da pređe sa naše strane. Međutim, ispod nje je bilo dosta šljama i mulja. Mulj je podigao skelu i ona se potopila. Mi smo plivali da se spasemo- izjavio je jedan od učesnika dogadjaja Saša Milutinović.

Brzo je iz Stopanje obaveštena Hitna pomoć. Na skeli, koju meštani više godina koriste za prevoz poljoprivrednih mašina sa jedne na drugu obalu Zapadne Morave, u trenutku prevrtanja bilo je pet ljudi.

- Godinama koristimo ovu skelu. Ima tu par ortaka koji koriste skelu, prelazeći sa jedne na drugu stranu Morave, da obiđu svoju zemlju i da rade. 

Svake godine petorica ortaka čiste skelu, sad je krenulo po zlu

Tako, svaki put, kad naiđu poplave i počne da pada veći sneg, njih četvorica- petorica ortaka dođu da očiste skelu od granja i svega drugog što Morava nanosi. Tako su i danas oni pokušali da čiste skelu, ali sve je krenulo po zlu-ispričao je Miloš Marinković, meštanin Selišta.

Policija iz Kruševca i Trstenika sa čamcem i dalje obilazi mesto dogadaja, tragajući za nestalim meštaninom Selišta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SNS demonokratija

pre 3 godine

Davno ti je vrag zaseo na prag  zemljo Srbijo. Niko živ se ne seća tolikih nesreća  za jednog vezira. Biće još gore...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija