• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

27.04.2021

23:00

JOŠ SE PITAM KAKO SAM POBIO TE LJUDE! Goan je šleperom naleteo na kombi u zaustavnoj traci... OD TADA VIŠE NIJE SEO ZA VOLAN!

Vesti

JOŠ SE PITAM KAKO SAM POBIO TE LJUDE! Goan je šleperom naleteo na kombi u zaustavnoj traci... OD TADA VIŠE NIJE SEO ZA VOLAN!

Podeli vest

Nisam video kombi u zaustavnoj traci dok ga nisam udario. Od tada nisam seo za volan, niti ću ikad više u životu, priča Goran Blagojević (42), koji je 2019. šleperom udario u kombi i ubio pet ljudi

Ni dan-danas mi nije jasno kako sam ubio pet ljudi... Nisam video kombi u zaustavnoj traci sve dok ga nisam udario kamionom... Od te nesreće nikada više nisam seo za volan, niti ću ikad više u životu, ispričao je juče Kraljevčanin Goran Blagojević (42) u Osnovnom sudu u Nišu, gde mu je počelo suđenje za izazivanje tragičnog udesa.

On je 29. novembra 2019. na autoputu Beograd - Niš kod sela Donja Trnava šleperom udario u kombi koji je zbog kvara stao u zaustavnu traku. Od siline udarca poginula su petorica muškaraca, dok su još šestorica teže i lakše povređeni. Svi stradali su bili u kombiju ili su stajali pored njega.

Pre udesa telefonirao

Goran je juče u suzama pričao o danu kad je izazvao tragičan udes.

- Vozio sam šleper najnormalnije, nisam koristio mobilni telefon, nikakvih problema u vožnji nisam imao... Ne daj Bože ovo nikome... - rekao je Blagojević, očiju punih suza, pa dodao:

- Možda me je 50 metara pre mesta udesa preticalo neko vozilo, te sam instinktivno skrenuo udesno u zaustavnu traku... Tek kada sam udario u kombi, video sam šta se desilo. Stao sam i izašao iz kamiona...

Foto: D.K.

Blagojević je za trenutak zastao, kao da nije imao snage da opiše masakr na putu, a onda je napomenuo da u zaustavnoj traci nije bilo trokuta.

Tužilaštvo traži osam godina zatvora

Portparol niškog osnovnog tužilaštva Ivan Marković saopštio je da se Goran Blagojević tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, te da je tužilaštvo zatražilo da mu se izrekne maksimalna zaprećena kazna od osam godina zatvora.

- Osim maksimalne zatvorske kazne, zatražili smo i da se Blagojeviću izrekne mera zabrane vožnje u trajanju od tri godine - istakao je Marković.

To je izazvalo reakciju tužioca Dušana Jovanovića, koji je upitao Blagojevića kako može da tvrdi da nije video kombi, a zna da nije bilo signalizacije. Blagojević je, međutim, ostao pri svojoj tvrdnji:

- Znam da nije bilo trokuta. Da ga je bilo, udario bih ga kamionom.

Tužilac je zatim pokazao telefonski listing koji pokazuje da je Blagojević neposredno pre nesreće imao telefonski poziv u trajanju od 17 minuta i pet sekundi.

- To je bilo pre nesreće, a tokom tog telefoniranja koristio sam slušalice - objasnio je vozač šlepera.

Blagojevićev branilac Danilo Nikolić je potom u svoje ime i u ime svog klijenta izrazio saučešće porodicama nastradalih.

- Ova nesreća je zavila u crno više porodica. Blagojević je svaki put uplakan dolazio kod mene na konsultacije, sve ovo teško preživljava, što je ljudski. Pogledajte mu oči, ima zašto da plače, pet ljudi je mrtvo - kazao je advokat Nikolić.

Sudija Osnovnog suda u Nišu Valentina Miladinović Pešić zakazala je nastavak suđenja za 28. jun, kada će biti saslušan veštak saobraćajne struke.

Postavljali kablove

Podsetimo, od posledica stravičnog sudara na mestu su nastradali Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34), kao i 19-godišnji Žikica Veličković. U bolnici su potom preminuli vozač kombija Dejan Ristić (34) i Boris Stanojević (32).

U ovom udesu su povređeni Žikičin otac Igor, zatim Stefan Velić (20), Milan Mihajlović (29) i njegov otac Boško (53), kao i Goran Nikolić (41) i Miroslav Stojković (35). Nesrećne ljude angažovala je beogradska firma "Telefonkabl", kako bi u Leskovcu postavljali telefonske kablove. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordzje milosavljevic

pre 2 godine

Mislim da vozac kamiona nije kriv. Da je poginuli vozac kamiona postavi dva trokuta iza kamiona 50m pozadi bili bi zivi. Kada sam putovao do nisa autobusom jos za vreme sankcije pred bombardovanje srj primetio sam da kamioni sa radnicima koji održavaju auto put ne stavljaju trokut pozadi, jednom je cak vozac autobusa svom kolegi govorio da ce ih neko udariti. Nisu glupi vlasnici kamiona da nestrucnom vozacu daju sleper na upravljanje. Mora da su skupljali podatke po kraljevu od gradzjana kako vozi i dali pije ili se drogira optuženi vozac. Mislim da ce ga sud osuditi da se ne zameraju tuzilastvu. Omladina je pametna nece da vozi sleper ni autobus. Ma niko ne treba da vozi kamion slabo placen posao a ogromna odgovornost.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17