• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2021

14:15

MAJKA I OČUH MALTRETIRALI MALOLETNO DETE! Priznali krivicu, on dobio 9 meseci zatvora!

Vesti

MAJKA I OČUH MALTRETIRALI MALOLETNO DETE! Priznali krivicu, on dobio 9 meseci zatvora!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 13.07.2021. godine zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim M. M. zbog izvršenja krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 1 KZ, kojim je predviđeno da sud okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet (9) meseci

Nakon što je maloletni oštećeni sam obavestio policijske službenike PU Beograd UKP 6. Odeljenje o maltretiranju od strane očuha i majke, dana 15.6.2021. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M. M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i prema osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela Nepružanje pomoći iz čl. 127 KZ i krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ.

Nakon saslušanja osumnjičenih M. M. i M. K koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, na predlog postupajućeg zamenika javnog tužioca Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u odnosu na M. M. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji i analize prikupljenih dokaza, tužilaštvo sa okr. M.M. zaključio Sporazum o priznanju krivičnog dela, te je zaključenim Sporazumom predviđeno da sud okrivljenom M. M. za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet (9) meseci i istovremeno odredi da će se kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, odnosno tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, te je Sporazum odmah po zaključenju prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Napominjemo da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo utvrdilo da postoji opravdana sumnja da je okr. M. M. izvršio krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 1 KZ, a ne krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 KZ, obzirom da se oštećeni i okrivljeni ne mogu smatrati članom porodice u smislu zakona, budući da ova lica nisu živela u zajednici života.

U odnosu na M. K. u toku je sprovođenje dokaznih radnji, nakon čega će biti doneta konačna odluka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17