• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: MUP

10.01.2022

11:15

BIĆE SANKCIONISANI: Pribojski policajci prekršili Kodeks policijske etike!

printscreen

Vesti

BIĆE SANKCIONISANI: Pribojski policajci prekršili Kodeks policijske etike!

Podeli vest

Po hitnom postupku utvrđena je odgovornost 12 policajaca, koji će biti sankcionisani, jer su, po mišljenju Radne grupe, koja je formirana baš kako bi se utvrdilo da li je došlo do povrede Kodeksa policijske etike loše postupali sa pripadnicima druge vere i nacionalnosti,

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak. Takođe, o svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa  rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MRŽNJA SA JEDNE STRANE IZAZIVA JOŠ VEĆU MRŽNJU SA DRUGE! Formirana Radna grupa zbog incidenata policije u Priboju!
Politika

MRŽNJA SA JEDNE STRANE IZAZIVA JOŠ VEĆU MRŽNJU SA DRUGE! Formirana Radna grupa zbog incidenata policije u Priboju!

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa koju čine rukovodioci Uprave granične policije koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju

09.01.2022

11:43

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17