• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.07.2022

13:28

ADVOKATI DARKA MITIĆA NAJAVILI ŽALBU! Ubio Miloša jer mu je na dan svadbe ZAPALIO "MERCEDES", osuđen na 20 godina!

printscreen

Vesti

ADVOKATI DARKA MITIĆA NAJAVILI ŽALBU! Ubio Miloša jer mu je na dan svadbe ZAPALIO "MERCEDES", osuđen na 20 godina!

Podeli vest

Viši sud u Nišu osudio je danas Nišliju Darka Mitića (35) na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog teškog ubistva svog sugrađanina i nekadašnjeg prijatelja Miloša Radojkovića (25)

- Optuženi Darko Mitić kriv je jer je 20. novembra 2019. godine iz bezobzirne osvete,  lišio života Miloša Radojkovića jer mu je on na dan svadbe zapalio „mercedes“, vlasništvo njegove supruge zbog čega je protiv Miloša pred Osnovnim sudom u Nišu vođen krivični postupak. Nakon tog događaja Darko je upućivao pretnje Miloševoj supruzi, govorio je : - Dobro bre, što se ovo desilo, što mi bre zapali auto! Pratio je Miloša koristeći fotografije koje je njegova  žena postavljala na društvene mreže, došao je u Sterijinu ulicu gde su živeli i sačekao ga ispred kuće. Miloš je nakon što se vratio sa posla nakratko ušao u kuću, ostavio namirnice a zatim se vratio u dvorište gde je ostavio upaljen motocikl. Kada je video napadača, obratio mu se rečima : - Šta ti je bre i opsovao ga a zatim počeo da doziva suprugu. Povlačio se  ka garaži ali je Darko iz neposredne blizine u njega ispalio dvanaest metaka od kojih ga je pogodilo deset usled čega je preminuo na licu mesta – kazao je sudija Višeg suda Mirko Drašković.

Sudija Drašković je objasnio da je veće Višeg suda Mitiću za teško ubistvo odmerilo kaznu od 18 i po godina, dok mu je za neovlašćeno držanje pištolja „CZ 99“, kojim je Radojković lišen života, izrečen zatvor u trajanju od dve i po godine, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora.

- Gospodine Mitiću, našli smo da ste krivi za delo za koje ste se teretili. Smatramo da je tužilaštvo dokazalo da ste izvršili teško ubistvo bez obzira na to što nije bilo očevidaca zločina niti postoji snimak tog događaja. Međutim, smatramo da je Više javno tužilaštvo na osnovu posrednih dokaza sklopilo jedinstvenu sliku dovoljnu za presudu. Motiv ubistva delom proizilazi iz vaše odbrane pred tužilaštvom. Vaši navodi da niste znali ko vam je zapalio auto padaju u vodu jer ste na osnovu inicijala objavljenih u medijima bili obavešteni o izvršiocu. Takođe, odlazili ste sa Radojkovićem kod svedoka Aleksandra Kostića u Kazneno popravni zavod gde ste se dogovorili da vam Miloš plati 20.000 evra za spaljeni automobil . Ono što vas najviše tereti je DNK pronađen na mestu zločina a koji je vaša odbrana pokušavala da ospori. Međutim, veštak Aleksandra Stefanović je detaljno obrazložila da je pre analize, polimer koji je korišćen proveren,  te da je svaka greška isključena – kazao je Drašković.

Foto: Informer

Miloš Radojković

Komentarišući visinu izrečene kazne sudija je predočio Mitiću da je tužilaštvo za njega tražilo čak 40 godina robije.

- Nijedna kazna neće vratiti Radojkovića, kazna ne može da bude odmazda. Smatramo da će i ova delovati na vas da ne vršite ponovo krivična dela – rekao je Drašković i dodao da se radi o prvostepenoj presudi na koju imaju pravo žalbe i odbrana i tužilaštvo.

Zora Nikodinović Dobričanin i Milan Petrović, koji su branili Mitića, odmah su najavili da će se na prvostepenu odluku žaliti.

- Tražili smo produženje roka za žalbu na 30 dana jer je reč o komplikovanom predmetu. Žalićemo se iz svih zakonskih razloga, a na šta konkretno to ćemo znati kada dobijemo pisani otpravak presude. Sud je rekao da su osnovni dokazi bili iskaz okrivljenog, iskaz oštećene i da je navodno veštak koji je vršio DNK analizu dokazao  da su proveravali polimer kojem je istekao rok i da je on bio validan. Međutim, ona za to nije pružila nijedan dokaz, tako da mislim da činjenično stanje nije pravilno utvrđeno – kazala je Nikodinović Dobričanin.

Foto: Informer

Zapaljeni "mercedes"

Njenom stavu pridružio se i Petrović koji je istakao da je odbrana uspešno osporila krunski dokaz.

- Sud je kazao da je odbrana pokušala da ospori biloški trag a mi tvrdimo da smo to i učinili i stručnjaci koje smo angažovali su takođe dokazali da ti DNK tragovi, tako kako su analizirani, ne mogu da egzistiraju u ovom predmetu – zaključio je Petrović.

Izricanju presude prisustvovala je Radojkovićeva porodica ali niko od njih nije želeo da komentariše sudsku odluku.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17