• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.10.2022

09:04

SEDAM PEŠAKA OBORENO ZA NEDELJU DANA! Među njima troje dece, apel policije

Vesti

SEDAM PEŠAKA OBORENO ZA NEDELJU DANA! Među njima troje dece, apel policije

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, ukazuju da se u poslednjih nedelju dana u Srbiji desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, zbog čega apeluju na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka

U ovim saobraćajnim nezgodama, dva pešaka su poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

- Napominjemo da pešaci predstavljaju jednu od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svako četvrto poginulo lice u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak. Takođe, pored vozača, apelujemo i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: RINA

 

Kako su naveli, Uprava saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole i u narednom periodu u cilju zaštite bezbednosti pešaka i ističe da su njeni pripadnici od početka ove godine realizovali veliki broj akcija pojačane kontrole koje su uključivale merenje brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija