• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

13:15

VEZANOG MLADIĆA GURNUO U ŠPAJZ, PRETIO MU NOŽEM! Podignuta optužnica protiv Darka Kostića, MOGAO BI NA ROBIJU!

Dejan Živančević

Vesti

VEZANOG MLADIĆA GURNUO U ŠPAJZ, PRETIO MU NOŽEM! Podignuta optužnica protiv Darka Kostića, MOGAO BI NA ROBIJU!

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv modnog kreatora Darka Kostića zbog izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode, u sticaju sa krivičnim delom Ugrožavanje sigurnosti

Kako se navodi na sajtu tužilaštva, okrivljenom je stavljeno na teret da je krivična dela izvršio dana 19.aprila 2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao.

- Postupajući po predmetnom događaju dežurni zamenik javnog tužioca odredio je zadržavanje u odnosu na D. K. u trajanju od 48 časova, te je nakon njegovog saslušanja predloženo određivanje pritvora, koji predlog je bio usvojen od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu - navodi se u saopštenju.

Foto: Informer

 

U dokaznom postupku zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljenog koji je izneo odbranu i negirao navode krivične prijave, ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Takođe, ispitani su svedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari.

- Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog D. K. oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 st. 3 u vezi st. 1 KZ u sticaju sa krivičnim delom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 1 KZ i izrekne mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve (2) godine, kao i meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim - stoji u saopštenju .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija