• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

18:36

(FOTO/VIDEO) POTPIS I PODRŠKA! Vučićeva udarna poruka: Politika ne može da bude trik, 17. decembar je važan dan!

Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

(FOTO/VIDEO) POTPIS I PODRŠKA! Vučićeva udarna poruka: Politika ne može da bude trik, 17. decembar je važan dan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao je listu "Srbija ne sme da stane", koja će učestvovati na izborima zakazanim za 17. decembar.

 

 

Vučić je potpis naprednjacima dao u sedištu partije na Savskom vencu.

- Stvari će se videti na izborima. Hvala ljudima koji daju podršku listi "Srbija ne sme da stane"- rekao je predsednik.

 

Vučić je ocenio da je 17. decembar je važan dan, jer je važno je da ljudi znaju sa kakvim se sve izazovima suočavamo.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Rekli su da će formirati vladu, tehnička, ne tehnička, to je vlada. Kažu danas problem je što je neko na listi u Beogradu iz radikala, a nije problem kad su podržavali Đilasa na vlasti. Zbog njih su imali vlast i mogli su da kradu i pljačkaju. Nije im problem da vam unapred kažu da će sa ljotićevcima da prave vladu. Mi nećemo sa radikalima, smatramo da Srbija ne sme da odbacuje evropski put. Oni sa ljotićevskim sledbenicima kažu da hoće u vladu - rekao je Vučić govoreći o opoziciji.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Sve je to trik do trika, a politika ne može da bude trik, kazao je predsednik.

- Kad god dođu da protestuju, kad misle da su najjači, ja sam uvek tu. Da se stidim što će plate i penzije biti veće, grada u gradu, mostova, pruga, bolnica? Što prvi put pomažemo deci? Toga da se stidim, zbog toga da bežim iz zemlje? Nemam čega da se stidim, ponosan sam na težak i naporan rad - kazao je Vučić.

Vučić je kazao da očekuje da sutra predaju prvu listu i da skupe 40-50.000 potpisa.

Podršku naprednjacima dala je i premijerka Ana Brnabić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

 

 

- Pre svega bih želela da se zahvalim ovoliko broju sugrađana što su došli da podrže našu izbornu listu "Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane - Beograd ne sme da stane". Ovo je nešto što je deo borbe za Beograd i našu Srbiju. Kada sam dolazila ovde da svojim potpisom podržim našu listu, razmišljala sam zbog čega sve ovo radimo, ali onda kada pogledate Prokop, Klinički centar Srbije, Beograd na vodi, kada pogledate završen Hram Svetog Save, renoviranu Beograđanku, onda pomislite dosta smo uradili, ali ima još mnogo. U Beogradu treba da krenemo izgradnju zgrade beogradske filharmonije do 2027. godine, da završimo plato ispred Hrama Svetog Save.

- Imamo još mnogo stvari koje moramo da uradimo, ovo je samo prvo poluvreme. Moramo da ostvarimo svoj cilj koji smo zavrtali kao Srpska napredna stranka, a to je prosečna plata u Srbiji 2027. godine 1400 evra, Minimalac od 1. januara će biti 402. evra. Spremamo se za Expo 2027. godine kada ćemo dovesti čitav svet u našu Srbiju. Moramo da idemo dalje, Srbije ne sme da stane, Beograd ne sme da stane. Hvala vam - rekla je premijerka.

Kako je Informer već pisao, predsednik je danas potpisao odluke o raspuštanju Narodne skupštine i raspisivanju parlamentarnih izbora za 17. decembara.

- Poštovani građani želim vam srećne izbore, živimo u vremenima koja su teška za ceo svet. Veoma je važno da Srbija sačuva mir i stabilnos. Želim svim učesnicima dobar rezultat, želim im da sve to čine na civilizovan način. Živela Srbija, neka su vam srećni izbori - poručio je predsednik u obraćanju.

 

 

Nešto ranije, predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji.

Inače, veliki broj građana širom Srbije pohrlio je u sedišta SNS kako bi dali podršku listi "Srbija ne sme da stane", o čemu opširnije možete čitati u posebnoj vesti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija