• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2022

18:24

RUSIJA "UČESTVUJE" NA MUNDIJALU! Srbija će igrati protiv njega! JA SAM RUS 95 odsto, ostalo je moja boja kože! (FOTO)

AP/Photo

Fudbal

RUSIJA "UČESTVUJE" NA MUNDIJALU! Srbija će igrati protiv njega! JA SAM RUS 95 odsto, ostalo je moja boja kože! (FOTO)

Podeli vest

Srbija će biti pod imperativom pobede protiv Kameruna u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru, nakon poraza od Brazila. Na terenu će imati i jednog zanimljivog rivala.

Ulaskom u igru u 68. minutu utakmice između Kameruna i Švajcarske, Gael Ondua je postao prvi Rus koji je nastupio na Mundijalu u Kataru. Tako bar on tvrdi.

Momak rođen 1995. godine u Kamerunu je gotovo kompletnu mladost proveo u Rusiji, gde je zaigrao fudbal u mlađim kategorijama Lokomotive iz Moskve.

Ondua je dobio i rusko državljanstvo, a profesionalnu karijeru je gradio kroz moskovski CSKA, Zorju iz Luganjska i Anžiju iz Mahačkale.

Nakon toga nastupao je za švajcarski Servet, trenutno nosi dres nemačkog Hanovera, a član reprezentacije Kameruna je od ove godine.

Ondua je hteo da zaigra za reprezentaciju Rusije, ali je zbog okolnosti odlučio ipak da nastupi za rodnu državu, a u Katar je poneo i rusku zastavu na kopačkama.

 

- Vidim da su ljudi počeli da primećuju moje kopačke. Za svaki slučaj, ja bih da istraknem da ruska zastava na njima predstavlja moje poštovanje prema državi u kojoj sam odrastao, u kojoj sam se oformio kao ličnost i naučio da igram fudbal - napisao je Ondua na svom Telegram kanalu.

Tome je dodao i sledeće:

- Moja rodbina živi u Rusiji, a ona je uvek uz mene. To tamo, to je naš zajednički dom. Igrao sam u kopačkama s ruskom zastavom mnogo godina i tu tradiciju neću da prekidam.

Gael Ondua ima 27 godina. Rođen je u Kamerunu, ali u Rusiji živi od ranog detinjstva. Karijeru je počeo u podmlatku moskovske Lokomotive, a igrao je za CSKA, Zarju iz Luganska, Anži, Servet i Veilet, a sada je član Hanovera.

Reprezentacija Srbije igra sledeći meč baš protiv Kameruna, u ponedeljak od 11 časova prepodne po našem, srednjoevropskom vremenu. I oni kojima je čudno da neko stvarno igra s ruskom zastavom na Mundijalu - pratiće taj meč, da vide da li će Ondua, za kog su tek sada čuli, zaista nastaviti sa svojom tradicijom. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17