• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

22:00

Stavite ovo u saksiju i biljke će vam rasti kao lude!

Shuterstock

Dom i porodica

Stavite ovo u saksiju i biljke će vam rasti kao lude!

Podeli vest

Uz pomoć nekoliko sastojaka koje imate u kući, dokazano je, sobne bijke rastu brže.

Da bi kućne biljke izgledale lepo i ukrašavale prostor, morate redovno da brinete o njima. To nije uvek lako jer nam se čini da i pored redovne nege one i dalje stagniraju.

Ako želite da vaše sobne biljke rastu brže, njihov rast se može ubrzati zalivanjem prirodnim rastvorima ili raznim ostacima.

Foto: Shuterstock

 

 

Ljuska od jajeta

Obično bacamo ljuske od jaja, ali ih zapravo možemo koristiti kao prirodno đubrivo za kućne biljke.

Ljuske sadrže mnogo kalcijuma i sprečavaju truljenje korena. Pre nego što ih dodate u cveće, držite ljuske u vodi pet do šest dana, a zatim ih dodajte u zemlju.

Osim toga, vodu u kojoj ste držali školjku možete koristiti i za cveće. Pomešajte tekuću vodu sa vodom u kojoj ste držali ljusku jajeta u odnosu 5:1 i njome zalijte biljke.

Foto: Shuterstock

 

 

Voda od kuvanih jaja

Posle kuvanja jaja, sačuvajte vodu za zalivanje cveća jer je puna kalcijuma, od čega biljke imaju koristi.

Naravno, pre zalivanja biljaka pustite da se voda potpuno ohladi.

Talog od kafe

Kada popijete kafu, umesto da prosipate talog, njome hranite svoje biljke. Stručnjaci kažu da je ovo odlično prirodno đubrivo za biljke jer sadrži tri veoma važne komponente koje su im potrebne - azot, kalijum i fosfor.

Ako dodate ovaj talog u tlo, biljka će rasti brže i biće gušća


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija