• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.01.2022

14:10

STALNO VAM JE HLADNO? Ovo su razlozi!

Ljubav

STALNO VAM JE HLADNO? Ovo su razlozi!

Podeli vest

Hladnoća koju osećate mogu da izazovu veoma čudni poremećaji u telu

1. Nedovoljna kilaža

Ukoliko ne postoji sklad između visine i težine neretko je prisutan osećaj hladnoće, jer nedostaju masnoće koje zagrevaju telo, ili je metabolizam usporen zbog ređeg unosa hrane.

Propratni simptomi su: vrtoglavica, umor, osećaj slabosti, neredovan ciklus kod žena.

2. Dehidratacija

Ako ste pokušali na sve načine da se ugrejete, ali rezultati izostaju, onda je možda reč o nedovoljnom unosu tečnosti.

Podsećanja radi, telo se sastoji od 60 do 70 procenata vode, koja reguliše i temperaturu. Osobe koje ne piju dovoljno ove tečnosti, mogu biti osetljivije na nisku temperaturu.

3. Nesanica

Izostanak, ili nekvalitetan san mogu stvoriti poteškoće u radu mozga, a dalje i narušen metabolizam.

4. Nedostatak vitamina B12

Ukoliko je reč o ovom simptomu, on je primetan i po anemiji, a ne samo osećaju hladnoće. Neretko se javljaju žmarci po rukama, nogama, zatim natečen jezik, problemi u ravnoteži i gubitak memorije.

5. Nedostatak gvožđa

Ovo je još jedan od mogućih uzroka, jer gvožđe potpomaže rad crvenih krvnih zrnaca i protok kiseonika kroz telo.

Foto: Tanjug

Hladnoća

Pored toga, može se javiti i problem sa tiroidnom žlezdom. Pokazatelji anemije su i: bled ten, lomljivi nokti, loša koncentracija, plitak dah…

6. Slaba cirkulacija

Ukoliko vam je hladno po rukama i nogama, ali ne i po drugim delovima tela, možda je trenutak da potražite stručnu pomoć, ili prestanete da pušite.

7. Manjak mišićne mase

Ako ste se obratili lekaru i rezultati su pokazali da nemate zdravstene tegobe, možda bi bilo dobro da razmišljate u ovom pravcu. Ukoliko su vaši mišići slabi, podložni ste i prehladama, i sporiji vam je metabolizam.

8. Hipotireoza

U ovom slučaj tiroidna žlezda ne luči dovoljno hormona, te se metabolizam usporava i telo se ne zagreva kako bi trebalo.

Ako ste primetili i da vam opada kosa, da vam je koža suva, da dobijate na kilaži iz neobjašnjivog razloga, da su menstruacije duže i bolnije, znate kome da se obratite.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17