• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

04.03.2022

07:15

MNOGI NEMAJU UTVRĐENE OBROKE, NEGO STALNO NEŠTO GRICKAJU, PA PANKREAS RADI I POJAVLJUJE SE GLAD! Nutricionista Branka Mirković otkriva kakvu HRANU treba da IZBEGAVAMO

Printscreen You Tube K1 Televizija

Ljubav

MNOGI NEMAJU UTVRĐENE OBROKE, NEGO STALNO NEŠTO GRICKAJU, PA PANKREAS RADI I POJAVLJUJE SE GLAD! Nutricionista Branka Mirković otkriva kakvu HRANU treba da IZBEGAVAMO

Podeli vest

Kada je u pitanju ishrana, retko ko od nas je disciplinovan, a kako se bliži proleće, pokušavamo da se otarasimo viška kilograma koje smo nagomilali tokom hladnijeg vremena. Nutricionista Branka Mirković za Informer.rs objašnjava koliko obroka dnevno odrasla osoba treba da ima, ali i kakvu hranu treba da izbegavamo

Uvek smo pokušavali da pronađemo "recept" kako bi nam varenje bilo bolje, ali nutricionista objašnjava da to zavisi i od godina.

- Najažnije je da ne mešate mnogo vrsta namirnica u jednom obroku. Izbegavati hranu pripremljenu u dubokoj masnoći, mnogo raznih začina, uvek je bolje ostati malo gladan nego previše sit. Osnovno je izbalansirana ishrana, unosti uravnoteženo sve važne namirnice, obroci treba da budu prilagođeni godinama, polu, dobu, našim fizičkim aktivnostima. Izbegavati procesuiranu hranu. Važno je pravilno rasporediti obroke u toku dana- objasnila je Branka.

Foto: Shutterstock

Ishrana

Ako ste se pitali koliko obroka dnevno treba da imate, odgovor je pred vama, a nije istina da je poželjno stalno nešto da grickamo u toku dana.

"Odrasla osoba treba da ima maksimalno tri obroka dnevno. Deca četiri do pet obroka dnevno. Posebno treba da izbegnemo stalno grickanje izmeĐu obroka. Mnogi I nemaju utvrĐene obroke nego stalno nesto grickaju. Panreas stalno radi kao I organi za varenje, stalno se pojavljuje glad, i tada se česće greši, a često nisu ni svesni sta su i koliko pojeli u toku dana. Obično pojedu previše hrane u toku dana. Preporuka je da se obrok uvek pojede za stolom na miru bez računara, televizora i telefona. Treba da budemo svesni kada jedemo sta smo i koliko pojeli"

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija