• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/N.L.

18.04.2022

17:05

JOGURT DIJETA! Za tri dana četiri kilograma manje!

Shutterstock

Ljubav

JOGURT DIJETA! Za tri dana četiri kilograma manje!

Podeli vest

Ako ste u potrazi za dijetom koja bi vam pomogla da se u rekordnom roku stešete za lepršavu garderobu (da, vratiće se proleće), možda je jogurt dijeta pravo rešenje za vas...

Prirodni probiotici u hrani, kao i oni u kapsulama, prahu ili tabletama su prava blagodet za naše zdravlje. Da nije u pitanju samo još jedan marketinški trik – govore i brojna istraživanja koja potvrđuju važnost unošenja korisnih bakterija u organizam. Probiotici stimulišu rast zdrave crevne flore, a koja kao posledicu ima brže probavljanje hrane, eliminaciju toksina, pa tako i mršavljenje. Kako su ključni za imuni sistem preporučuje se da (nevezano za dijetu) popijete do pola litre jogurta svaki dan, dok su ostali dobri izvori kiselo mleko, kefir, surutka, fermentisane namirnice...

Foto: Shutterstock

Jogurt je odličan izvor probiotika 

Što se tiče dijete, uz jogurt se može jesti sveže voće, kao i hrana s dozvoljene liste.

Primer jelovnika:

Prvi dan 

Doručak: Ujutro pojedite obični jogurt s voćem i pahuljicama po sopstvenoj želji.
Ručak: Na maslinovom ulju prodinstajte povrće po izboru i na kraju pomešajte s kuvanim pirinčem. Osim soli i bibera u povrće nemojte dodavati nikakve začine. Za desert pojedite jogurt s komadićima voća.
Večera: Pre spavanja zasititiće vas salata sa šunkom i šargarepom. Naseckajte jednu šargarepu, jabuku i 50 g šunke, pa dodajte maslinovo ulje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.

Foto: Shutterstock

Salata od krastavca s jogurtom 

Drugi dan

Doručak: Za salatu od krastavaca potrebni su vam jogurt i krastavac koji treba iseckati na kockice i na kraju sve zajedno pomešati. Posolite i pobiberite.
Ručak: Posolite i pobiberite malo piletine iseckane na kockice i prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte iseckane šampinjone, jedan paradajz i papriku. Kada povrće omekša sklonite s vatre i dodajte jogurt.
Večera: Dve čaše jogurta pomešajte s nekoliko bobica mešanog šumskog ili nekog drugog voća po izboru.

Foto: Shutterstock

Smuti sa jogurtom i borovnicama

Treći dan 

Doručak: S jogurtom pomešajte sir, naseckanu jabuku, malo cimeta i na kraju malo posolite i pobiberite.
Ručak: Ispecite 150 grama filea od oslića, a kao prilog napravite salatu od jogurta, naseckanog krastavca i malo senfa.
Večera: Skuvajte sto grama testenine, dodajte jednu naseckanu papriku i kuvano jaje. Sve zajedno pomešajte s jogurtom.

Napomena: Kratkotrajna primena ove dijete (ne duže od tri dana) sigurno neće štetiti zdravim ljudima, ali se ne preporučuje dugotrajno praktikovanje. Pre nego što se upustite u dijetu, obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija