• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubavizdravlje/N.L.

20.06.2022

15:33

BUDITE FIT ZA MORE! Trener otkriva kako da smršate 4 KG za MESEC DANA!

Shutterstock

Ljubav

BUDITE FIT ZA MORE! Trener otkriva kako da smršate 4 KG za MESEC DANA!

Podeli vest

Kada želite da doterate liniju za sezonu kupaćih kostima, smršate i malo se zategnete, važno je da, pre svega, postavite realni cilj, kaže fitnes trener Milan Zarić

Fitnes trener i master sporta prof. Milan Zarić naglašava da, prema SZO, zdravo mršavljenje podrazumeva dva do četiri kilograma mesečno, te je ova gornja granica ne samo poželjna već i relativno lako dostižna.

Foto: Shutterstock

Hodajte tako da vam se ubrza puls

- To može da se čini kao malo, ali je zaista promena koja postaje vidljiva i drugima. Da bismo postigli taj cilj, na kraju svake nedelje treba da imamo kalorijski deficit (manjak) od oko 9.000 kalorija, što je oko 1.200 do 1.300 kalorija dnevno. Njih je najbolje potrošiti na dva fronta - savetuje Milan Zarić.

Znojenje i post 

Prvi podrazumeva 60 minuta vežbanja svakog dana, gde ćemo prosečno sagoreti 500 do 600 kalorija.

- Brzo hodajte na terenu koji ima uzbrdice ili još bolje tamo gde se smenjuju uzbrdice i ravan teren. Druga opcija je trening snage, a to ne mora da bude samo dizanje tegova već i sopstvene težine, tipa čučnjevi, sklekovi, iskoraci, razne vrste vežbi za stomak, plank... - dodaje naš sagovornik.

Foto: Shutterstock

Balansirana ishrana je najbolji put, a za brze rezultate preskočite večeru

Preostale kalorije ćemo izgubiti ako ograničimo unos namirnica koje su previše kalorične, poput masti i šećera.

- Ishrana bi trebalo da bude izbalansirana, ali ako nemate tu vrstu discipline, možete da preskočite večeru i tako ćete napraviti deficit od preostalih 500-600 kalorija. To nije zdravo na duže staze, ali daje rezultate i jednostavno je za primenu - poručuje trener.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17