• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

14.08.2022

22:21

ŠTA POSLE LETNJE AVANTURE? Ljubav ili samo strast?

Shutterstock

Ljubav

ŠTA POSLE LETNJE AVANTURE? Ljubav ili samo strast?

Podeli vest

Veza na letovanju može delovati previše idilično i svakome se barem jednom desilo da se tokom odmora prepusti emocijama. Međutim, šta činiti kada tome dođe kraj?

Letnji meseci i visoke temperature pozitivno utiču na raspoloženje svakoga od nas. Opušteni smo, nasmejani i otvoreniji za brojne avanture. Period odmora svi nestrpljivo iščekujemo, posebno zbog bekstva iz užurbane svakodnevnice. Na letovanju se svakome desilo da makar jednom doživi avanturu, a neki su pronašli i ljubav. Romantika radi za nas, a emocije su dovedene "na viši nivo". Ipak, sve što je lepo ima kraj. Šta raditi kada dođe vreme za povratak u realnost.

Komunikacija je ključna

Komunikacija je ključ svakog dobrog i kvalitetnog odnosa. Kako biste saznali više o drugoj osobi, njenim planovima i željama, morate često, ali i iskreno razgovarati. Nema sumnje da će vam osoba koju ste tek upoznali pričati verovatno stvari koje biste želeli da čujete, međutim, trudite se da produbite razgovor. Ne zadovoljavajte se površnim odgovorima, ma koliko oni prijali vašim ušima. Ne libite se da partnera pitate kakvi su mu planovi za budućnost, da li vas ima u njoj, postoji li još neko u njegovom životu... Ipak, morate biti spremni i na odgovore koje ćete dobiti, a koji vam možda i neće goditi. Ukoliko se vaš rastanak završi na obećanjima da ćete nastaviti da se viđate bez obzira na udaljenost, potrudite se da dobijete i neki čvrst dokaz za to.

Foto: Shutterstock

Ukoliko se rastanak završi na obećanjima, potrudite se da dobijete i neki čvrst dokaz

Reč stručnjaka

Psiholozi smatraju da su letnje avanture najčešće beg od monotonije svakodnevnog života. Njoj su naročito sklone osobe koje pate od sezonske depresije, jer veća količina dnevnog svetla deluje kao prirodni antidepresiv. Lakše je uleteti u letnju avanturu i ne razmišljati nego suočiti se s čežnjom i tugom. Pitanje je šta sprečava osobu da bude spontana tokom cele godine? Dok većina smatra da su glavni okidači za avanturu spoljašnji (okolnosti, dostupnost partnera, struktura ličnosti partnera koja ukazuje na manjak kontrole), sve ipak potiče od osobe. Ona se ne bavi time šta partner misli, niti šta suprotan pol želi, ne opterećuje se ni prošlošću ni budućnošću, već uživa u sadašnjosti.

Preispitajte osećanja

Po povratku kući, realno sagledajte situaciju. Da li je osoba s kojom ste proveli nezaboravnih nekoliko dana zaista dobar izbor za vas? Stavite emocije po strani i iskreno razmislite o toj ličnosti i njenim osobinama. Na koji način bi ona mogla da se uklopi u vaš život u realnim, svakodnevnim okolnostima? Ukoliko su odgovori na ova pitanja pozitivni, čini se da ste ipak spoznali nešto više od letnje avanture.

Neka sve ostane lepa uspomena

Ukoliko je vaša letnja avantura više bila strastvena nego ljubavna, možda je bolje da sve ostane lepo sećanje. Osoba sa kojom ste proveli nekoliko uzbudljivih dana na letovanju može biti potpuno drugačija u realnim okolnostima. Nema ništa loše u tome što ste se prepustili strastima i svim morskim čarima. Ne silite nastavak priče ako i sami znate da ona nema potencijala za išta više.

Foto: Shutterstock

Možete da se prepustite emocijama, ali sa dozom opreza

Suočavanje s realnošću

Pođimo od činjenice da ste sa potpunim strancem proveli nekoliko dana skupa. Da li je on bio iskren prema vama? Postoji li još neko u njegovom životu ko je tada bio kilometrima udaljen? Možda je vaš savršeni partner ipak još nečiji izabranik? Neretko se dešava da se ovakvi scenariji obistine. Zato, pamet u glavu, a emocije ipak držite po strani. Makar dok ne utvrdite sve okolnosti i saznate kakva je zapravo osoba sa kojom ste ušli u avanturu.

Bajke ipak postoje

Ne treba ipak sve uzimati s rezervom. Možda je vaša letnja priča ipak početak realne bajke. Sudbina ume vešto da se poigra sa životima ljudi. Ukoliko ste zaista uvereni da ste pronašli idealnog partnera, potrudite se da ta veza uspe. Prepustite se emocijama, ali sa dozom opreza. Ukoliko vidite da su one obostrane, kao i da se vaš partner trudi da veza uspe uprkos svemu, pronašli ste ljubav. Ne onu letnju, već onu za ceo život. To nije toliko česta priča, ali ako je vaša takva, čuvajte je.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17