• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2024

12:00

Nema šta nije probala, a onda je skinula 90 kilograma! Lea podelila tajnu svoje transformacije, 2 stvari su ključne (VIDEO)

printscreen TikTok

Moda i lepota

Nema šta nije probala, a onda je skinula 90 kilograma! Lea podelila tajnu svoje transformacije, 2 stvari su ključne (VIDEO)

Podeli vest

Lea je smršala 90 kilograma za dve godine nakon što je počela više da se kreće i manje jede brzu hranu.

Fotografkinja iz Skotsdejla u američkoj Arizoni, Lea Mankuso izgubila je 90 kilograma za dve godine jer se zdravije hranila i više kretala. Shvatila je da su njeno fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje međusobno povezani, piše Business Insider.

Lea se ceo život borila sa svojom težinom. Otkrila je da je mršavljenje bilo edukativno i transformativno na mnogo načina. Ona je naučila koliko su fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje isprepleteni. Shvatila da njen prethodni način života zapravo nije bio lakši.

- Mislila sam da je moj život lak i zato sam htela da tako i ostane. Nisam želela da se odreknem lakog i udobnog života. Ali to je bilo daleko od istine - rekla je.

 

@leahhopehealth It’s not just my eyes that were heavier then… all of me was. And I don’t just mean literally. The simplest things were an inconvenience to me. What was easy for others was a burden for me. My heart was heavy knowing I was missing out on so much life. My mind was heavy knowing I was the only one standing in my way. I was weighed down in every way and that weight held me back from so many experiences, relationships, dreams, goals, opportunities, peace, and freedom! It’s never too late to become the person you want to be. It’s never too late to work towards becoming a healthier version of yourself. It’s never too late to change your daily habits. It’s never too late to go after the life you dream of. It’s never too late to invest in yourself. You are worth the time. You are worth the effort. You are worth the energy. You’re worth it all! 💜 #weightlosstransformation #weightlossprogress #naturalweightloss #healthjourney ♬ Girl in the Mirror - Megan Moroney

 

Za razliku od mnogih ljudi koji redovno idu od jedne dijete do druge, Lea nije bila na takvom striktnom režimu ishrane pre nego što je naučila kako da smrša na zdrav način. Isprobala je nekoliko programa, ali vratila je težinu jer je smatrala da su neodrživi.

Podelila je dve najvažnije lekcije koje je naučila kad je smršala.

1. Gubitak težine pružio joj je nova iskustva

Lea je godinama mislila da je sedelački način života sa puno brze hrane laka opcija. Bilo je to sve što je znala, i na mnogo načina, to je bila njena zona komfora.

- Pre sam mislila da mi je život lakši, zato sam nastavila sa nezdravim obrascima koje sam sama sebi stvorila - rekla je.

Lea je sada shvatila da se je u životu dosta toga propuštala, jer je debljina sputavala. Izbegavala je određene restorane, izbegavala je da leti jer sedišta u avionu nisu bila dovoljno velika.

- Život mi je sada mnogo bolji, ali to nije zato što sam bliže standardu lepote. To je zato što imam mnogo više stvari koje su zaista važne: potpunija iskustva, bogatije odnose, nove prilike, više energije, više izdržljivosti, više snage, više sposobnosti, više samopouzdanja, više radosti i više života - otkrila je Lea.

 

@leahhopehealth It’s been almost 2 full years. I know losing 200lbs naturally in 2 years sounds fast to a lot of people, but it didn’t feel fast. 🙈 The days felt long. I constantly asked myself if this is what I really want. Do I really want to change my life? Do I really want to implement healthy habits? Do I really want to put in the work and the time? Is it worth it? It’s more worth it than I could have ever imagined. I wonder if I could have given myself a glimpse into what life would be like 2 years into the future when I started this if I would have still had the same doubts. Probably. Because when you’re starting, it feels impossible to not look at how far you have to go. When you’re starting, you’re focusing on what you have to give up. When you’re starting, you’re putting in the work without seeing the results. I found a path that worked for me. Starting small. Shifting my mindset. Implementing one habit at a time. Finding movement I enjoy. Creating simple and easy, healthy meals. Having accountability. Journaling. And more! But I’m not going to pretend like it’s not hard. It’s hard. It’s challenging. It’s exhausting. But it’s also rewarding. And it’s life-giving. And it’s worth it! 🥰 #healthjourney #weightlossjourney #weightlossprogress #weightlosstransformation #naturalweightloss ♬ Landslide - The Young Escape

 

 

Ona tvrdi da sad ima slobodu da bira šta će da radi, umesto da veličina njenog tela i ograničena izdržljivost donose odluke umesto nje.

2. Mentalno i telesno zdravlje su međusobno povezani

Pre nije razmišljala o tome da su svi aspekti zdravlja povezani.

- Dugo sam zanemarivala svoje zdravlje i sama sebi se opravdavala da to nije ništa strašno jer sam barem brinula o svom mentalnom i emocionalnom zdravlju. Ali tek kad sam počela da se trudim da postanem fizički zdrava, shvatila sam kako se različita područja života međusobno nadopunjuju - ispričala je.

Lea je otkrila da je razvijanjem zdravijeg načina života poboljšala svoje mentalno i emocionalno zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija