KIFLICE SA ŠAMPINJONIMA! Idealan doručak za početak posta! (RECEPT)

Shutterstock

08:00 >> 21:47 Recepti 0

iće&piće/informer.rs | 28. 11. 2021.

KIFLICE SA ŠAMPINJONIMA! Idealan doručak za početak posta! (RECEPT)

Danas počinje Božićni post i ukoliko planirate da se hranite po njegovim pravilima, evo jednog predloga za doručak - kiflice sa šampinjonima


Sastojci za posne kiflice sa šampinjonima:

kesica suvog kvasca
kašičica šećera
500 ml mlake vode
kilogram brašna
kašičica soli
125 ml ulja
glavica crnog luka
400 g šampinjona
100 ml belog vina
malo margarina
so, biber

Shutterstock

Priprema:

Kvasac sa šećerom rastvoriti u 100 mililitara tople vode, pa ostaviti da nadođe. U većoj činiji pomešati brašno, so, ulje, kvasac i preostalu vodu, zamesiti testo, te ostaviti na toplom da nadođe. U međuvremenu u tiganju na malo ulja propržiti iseckan crni luk, dodati šampinjone i vino, te krčkati dok ne ispari sva tečnost. Testo premesiti, podeliti na pet delova, rastanjiti i iseći na trouglove. Filovati pripremljenom smesom, zaviti kiflice, te ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati otopljenim margarinom i peći u rerni na 180 stepeni dok kiflice ne porumene.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.