• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.08.2023

16:00

Isprobajte napitke koji ublažavaju upalne procese! Krepe i osvežavaju

Freepik.com

Recepti

Isprobajte napitke koji ublažavaju upalne procese! Krepe i osvežavaju

Podeli vest

Zašto ne bismo iskoristili neke kombinacije začina i namirnice iz kuhinje koji takođe ublažavaju bol i čuvaju od infekcija?

Lečenje biljkama poznato je od davnina, a i danas savremena medicina preporučuje biljke kao dodatak terapiji medikamentima. Mnogi od nas pak za svaki bol ne odlaze lekaru i, kad se ne osećamo najbolje, na svoju ruku uzimamo neki od poznatih analgetika. A kad ih nemamo, zašto ne bismo iskoristili neke kombinacije začina i namirnice iz kuhinje koji takođe ublažavaju bol i čuvaju od infekcija.

Foto: pexels.com

Ovaj napitak je naročito popularan među vežbačima 

Peršun i đumbir

Ova kombinacija može pomoći kod bolova u zglobovima i mišićima, prenosi časopis "Imunitet". Neke nove studije čak tvrde da može da ublaži simptome artritisa. Ovaj napitak naročito je popularan među vežbačima jer istovremeno podiže energiju posle napornog treninga.

SASTOJCI:
šaka svežeg peršuna
dve šoljice spanaća
zelena jabuka
limun
mali krastavac
dve stabljike celera
komad svežeg đumbira

Sve sastojke izmiksajte i pijte jednom dnevno.

Foto: Shutterstock

Umesto limuna možete dodati i pomorandžu

Limun i kurkuma

Brojne studije su dokazale da kurkuma, tj. kurkumin kao njen aktivan sastojak, pomaže pri smirivanju upala grla i želuca, pa čak umiruje i nervozu i napetost. Vitamin C iz limuna i antioksidansi meda oporavljaju organizam posle stresa i jačaju imunitet.

SASTOJCI:
kašika kurkume u prahu
kašika rendanog đumbira
sok jednog limuna
kora jednog limuna
tri šoljice vode
po želji dodajte med

Pomešajte sve sastojke sem bibera ili meda. Kada voda provri, isključite vatru. Kasnije procedite tečnost i pijte jednom dnevno uz dodatak meda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija