• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

17:00

Starinski recept za najbolji preliv turšije! Savršeno će ukiseliti povrće i dati mu hrskavost!

Shutterstock

Recepti

Starinski recept za najbolji preliv turšije! Savršeno će ukiseliti povrće i dati mu hrskavost!

Podeli vest

Ako ste trenutno u pripremi zimnice, onda je ovaj preliv idealan za vas. Zbog njega će ona biti za desetku.

Ne postoji osoba koja ne voli da jede turšiju, a ako želite da povrće ostane hrskavo, isprobajte ovaj recept za preliv.

Zimnica se obično priprema krajem avgusta, dok su za oktobar rezervisani kiseli kupus i turšija. Ako ove godine planirate da pravite turšiju, važno je da je pripremite na pravi način, a jedan od najvažnijih elemenata je preliv.

Foto: Shuterstock

 

On ne samo da će savršeno ukiseliti povrće, već će mu dati i željenu hrskavost. Nekada se preliv pravio sa esencijom, ali u modernijim receptima ona je zamenjena sirćetom. Povrće birate prema vlastitim preferencijama, a ako volite da eksperimentišete, možete napraviti i voćnu turšiju.

Sastojci (za 4 kg povrća):

3 l vode
1 l sirćeta
200 g soli
150 g šećera
1/2 kesice vinobrana

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer i so. Kada tečnost proključa, sklonite sa šporeta i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim sipajte sirće i promešajte. U šolju sipajte malo tečnosti i dodajte vinobran, dobro promešajte, pa vratite u šerpu. Ovim prelivom prelijte povrće u buretu ili teglama i ostavite da odstoji 20 dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!
NEVEROVATNO

Hoće da bude besmrtan?! Putin dao šokantno naređenje! Svet gleda i ne veruje šta se trenuto dešava u Rusiji!

Početkom 2024. godine, ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je pokretanje „nacionalnog projekta“ za očuvanje zdravlja stanovništva. Nekoliko meseci kasnije, potpredsednica vlade Tatjana Golikova najavila je inicijativu pod nazivom „Nove tehnologije očuvanja zdravlja“. Istraživački instituti su dobili nalog da izveštavaju o naporima u borbi protiv starenja ćelija, osteoporoze, kognitivnih i senzornijih poremećaja, kao i o jačanju imunog sistema

08.09.2024

17:10

Zabava

Džet set

Srbija