• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ženskimagazin.rs

21.07.2020

13:26

EVO KAKO DA PRONAĐETE IDEALAN AVOKADO! Osim čula DODIRA, oslonite se i na VID, a na OVO morate da obratite PAŽNJU!

Zanimljivosti

EVO KAKO DA PRONAĐETE IDEALAN AVOKADO! Osim čula DODIRA, oslonite se i na VID, a na OVO morate da obratite PAŽNJU!

Podeli vest

Pronađite najbolji avokado uz pomoć nekoliko korisnih trikova!

Postoji nekoliko trikova za pronalaženje idealnog avokada. Moraćete da se osim čula dodira oslonite i na svoj vid.

Foto: Pixabay

Nedovoljno zreo avokado izgleda zeleno i gladak je na dodir. Takođe po težini je dosta teži od zrelog. Kada je avokado dovoljno zreo njegova kora postaje tamnozelena, do skoro crne boje. Takođe, tekstura avokada nije više glatka, već po sebi ima brazde.

VAŠ PAS NEPRESTANO CVILI TOKOM VOŽNJE? EVO GDE GREŠITE! Na jednostavan način uz pomoć par TRIKOVA rešite taj problem!

Ako je vaš avokado zreo i spreman za upotrebu, potrebno je da ga držite u frižideru dok ne poželite da ga pojedete. Avokado ima tendenciju da se vrlo brzo iz čvrstog oblika pretvori u neprepoznatljivu kašu, tako da čuvanje na hladnom mestu doprinosi produženju njegovog roka trajanja. Ako utvrdite da avokado nije dovoljno zreo, potrebno je da ga držite van frižidera najmanje tri do četiri dana. Ukoliko ga u ovom slučaju budete držali u frižideru može se desiti da ga hladnoća omete u sazrevanju.

Foto: Pixabay

Jedan od trikova kojim se možete poslužiti kako biste ubrzali proces zrenja vašeg avokada je sledeći: stavite ga u papirnu kesu zajedno sa zrelom bananom. Banana oslobađa gas koji se naziva etilen, a on pokreće proces zrenja. Takođe ako nemate pri ruci bananu, postavka avokada na osunčanom mestu u kući pospešiće njegovo zrenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija