• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.07.2023

21:00

Glatka koža, jako srce... Iskoristite moći morske soli!

Shutterstock

Zdravlje

Glatka koža, jako srce... Iskoristite moći morske soli!

Podeli vest

Ako ovog leta ne idete na more, uz morsku so možete da uživate ako je kupite u bilo kojoj prodavnici kozmetike. Pozitivno utiče na imunitet, smanjuje holesterol i dobra je protiv peruti.

Sigurno ste već čuli da je morska so pravo blago za organizam. Nisu vam bespotrebno savetovali da ako imate problem sa sinusima odete na more, ili da će vam rana brže zarasti ako samo dođe u kontakt sa morskom solju. Stručnjaci kažu da je ova so i te kako delotvorna kako za negu tako i za zdravlje celokupnog organizma. Ako ovog leta ne idete na more, uz morsku so možete da uživate ako je kupite u bilo kojoj prodavnici kozmetike.

* Morska so pozitivno utiče na kardiovaskularni sistem. Stručnjaci su dokazali da redovno uzimanje morske soli rastvorene u vodi može znatno da smanji nivo lošeg holesterola. Takođe, drži sniženi krvni pritisak pod kontrolom i normalizuje nepravilan rad srca. Ipak, budite oprezni ako patite od visokog krvnog pritiska.

Foto: Shutterstock

Natrijum je ključan za rad srčanog mišića

* Ova so jača imunitet, a tada telo postaje otpornije na razne prehlade, grip, alergije...

* Više od 20 odsto natrijuma u našem telu akumulira se u kostima, koje se oštećuju usled nedostatka minerala. Dodavanjem morske soli u ishranu (ne više od jedne kašičice dneveno) možete da izbegnete i usporite osteoporozu.

* Dobar je izvor kalijuma koji olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana, pa morska so tako blagotvorno deluje na grčeve.

Za lepšu kosu i ten

* Kako so izvlači toksine iz tela, koža postaje meka i zdrava. Zato kupke s morskom solju mogu da poboljšaju njen tonus. Takva kupka će postaći izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje viška tečnosti, pa koža postaje čvršća, glatka i zdravija.

Foto: Shutterstock

Ako imate perut, pomoći će morska so

* Pomoću mnogih minerala prisutnih u morskoj soli, kosa će dobiti željeni volumen. Ova so može da pruži dovoljno hranjivih sastojaka folikulima, pa će dlaka biti dosta mekša. Morska so je odlična i u borbi protiv peruti. Pozitivno deluje na kožu glave i sprečava da se vlasište suši.

Ako ste na moru

Ako ste na moru, maksimalno iskoristite morsku vodu jer je korisna za disajne puteve, a minerali i delovi algi koje sadrži voda pomažu oporavku sluzokože nosa. Morska voda ima blago antibakterijsko dejstvo zahvaljujući kalcijumu i magnezijumu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija