• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2024

10:00

Tri namirnice koje tope kilograme! Podstiču metabolizam i održavaju liniju vitkom

Shutterstock

Zdravlje

Tri namirnice koje tope kilograme! Podstiču metabolizam i održavaju liniju vitkom

Podeli vest

Nutricionisti su izdvojili tri namirnice koje treba da jedemo ovog leta. Tako ćemo održavati vitku liniju i lakše se nositi sa visokim temperaturama.

U junu službeno počinje leto, pa samim tim treba jesti zdraviju i laganiju hranu kako bismo se lakše nosili sa visokim temperaturama. Nutricionisti Nikol Rodrigez i Džo Peterson izdvojile su namirnice koje bi ovog juna svakako trebale da se pronađu na vašem jelovniku.

Mrvljeni sir

Konzumiranje svežeg sira sjajan je i jednostavan način da u ishranu unesete više proteina i važnih nutrijenata. Osim što sadrži hranjive nutrijente, mrvljeni sir sadrži i malo kalorija, što ga čini izvrsnim međuobrokom kada je napolju vruće, a nešto vam se jako jede. Odličan je izvor kalcijuma, minerala neophodnog za održavanje jakih kostiju kao i za održavanje rada mišića i živaca, prenosi Eating Well. 

Foto: Shutterstock

 

Kod jedenja mrvljenog sira treba paziti na količinu kako ne bismo uneli previše natrijuma. Na ovo posebnu pažnju trebaju da obrate ljudi kojima su doktori savetovali da pripaze na unos natrijuma. Oni bi umesto celog pakovanja trebali da smanje porciju barem na pola. 

Breskve

Breskve su mnogima omiljeno voće za jesti tokom letnjih meseci. Dijetolog Nikol Rodrigez rekla je da jedna srednja breskva sadrži samo 80 kalorija, tri grama vlakana i dva grama proteina. Osim toga, njeno "meso" sadrži beta-karoten, važan antioksidans koji se pretvara u vitamin A i ima važnu ulogu u promicanju zdravlja očiju i imuniteta.

Jagode

Jagode sadrže vlakna i vitamin C, važan antioksidans potreban za snažan imunološki sastav i proizvodnju kolagena u koži. Osim toga, ne trebate previše da brinete o kalorijama kada jedete jagode. One su poznate kao ukusno niskokalorično voće.

Foto: freepik

 

Obe su se složile da ne konzumirate žele ili džemove od jagoda, već da jedete baš jagode. Njih možete konzumirati za doručak, u smutijima i raznim desertima, ali najbolje ih je da ih jedete bez ikakvih dodataka i uživate u njihovim dobrobitima i slatkom ukusu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija