• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

10.08.2021

18:05

ŠTA SADA?! SARAJEVO BI DA HAPSI GENERALA SAVČIĆA, SRPSKA TO NEĆE DOZVOLITI! Poternica za generalom VRS zbog negiranja genocida!

Printskrin Youtube/ATV

Balkan

ŠTA SADA?! SARAJEVO BI DA HAPSI GENERALA SAVČIĆA, SRPSKA TO NEĆE DOZVOLITI! Poternica za generalom VRS zbog negiranja genocida!

Podeli vest

Sud BiH doneo je naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za generalom Milomirom Savčićem, predsednikom Boračke organizacije Republike Srpske

Naredba je donesena nakon što Sudska policija BiH Savčića nije pronašla na kućnoj adresi nakon što mu je, odlukom Suda BiH, određen jednomesečni pritvor.

- Obaveštavamo vas da je Sud BiH zaprimio službenu zabelešku Sudske policije BiH u kojoj se navodi da optuženi Milomir Savčić nije pronađen na kućnoj adresi, te da iz tog razloga nije sproveden do pritvorske jedinice po naredbi Suda. Imajući u vidu navedeno, Sud je doneo naredbu za raspisivanje međunarodne poternice - saopštio je Sud BiH.

Pojašnjavaju da je odluka o pritvoru donesena zbog kršenja mera zabrane u odnosu na predmet koji se protiv Savčića vodi pred Sudom BiH, a ne zbog njegovih javnih istupa u vezi s eventualnim kršenjem nametnutih dopuna Krivičnog zakona BiH koji se odnose na zabranu negiranja genocida i drugih ratnih zločina, te veličanja ratnih zločinaca.

- Sud BiH juče je doneo rešenje kojim su prema Savčiću ukinute mere zabrane, a usvojen je predlog Tužilaštva BiH za određivanjem pritvora zbog nepoštovanja izrečenih mera zabrane. Njima je optuženom zabranjeno kontaktiranje sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi s ovim postupkom - saopštio je Sud BiH.

ZELENSKI BI DA RASELI RUSE IZ DONBASA, POPIO JE BRUTALNU ŠAMARČINU! Od pamtiveka to je ruska terotorija, bila je i biće - DA SE ZNA!

Pojašnjavaju da pritvor nije određen zbog straha od bekstva, već bojazni da će boravkom na slobodi optuženi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Po ovom rešenju mera pritvora može trajati najduže tri godine, od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 13. januara 2023. ili do drugačije odluke suda - navode u Sudu BiH.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vecko

pre 2 godine

Možda je Odluka o povlačenju saglasnosti za postojanje suda BiH prava mera, ali ju je potrebno obrazložiti dati na raspravu i usvojiti.

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...
Balkan

DODIK SE SAM PRIJAVIO TUŽILAŠTVU BIH, TRAŽI DA GA UHAPSE ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA! Sarajevo ne zna šta da radi - ako ga ne privedu padaju i Incko i njegov zakon, a ako... UH, BIĆE...

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas se sam prijavio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Tužilaštvo BiH već je formiralo predmete u slučajevima negiranja navodnog genocida u Srebrenici, na osnovu prijava nekoliko građana a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH

28.07.2021

20:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija