• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

29.01.2022

10:50

MILANOVIĆ SE OKOMIO NA UKRAJINCE: Slave koljače Jevreja iz Drugog svetskog rata!

Balkan

MILANOVIĆ SE OKOMIO NA UKRAJINCE: Slave koljače Jevreja iz Drugog svetskog rata!

Podeli vest

Nisam ni ukrajinski neprijatelj niti ruski prijatelj, Ukrajina slavi „heroje“ iz Drugog svetskog rata koji su masovne ubice Poljaka i Jevreja, rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici „Mirotvorac“ posle izjava o situaciji u toj zemlji

Milanović, za koga su iz Kremlja poručili da mu je možda ugrožena i sigurnost pošto je završio na listi „Mirotvorca“, navodi da je i hrvatska vlada dospela na tu stranicu.

„Navodno hrvatska vlada ima prebliske odnose s Rusijom. Bio je i Grlić Radman, koji se predstavlja kao ministar spoljnih poslova. on je pre dva dana pozvao Putina u Hrvatsku. Da li me je strah? Čega da me bude strah? Pa doći će oni na moj popis. Ja očekujem od ukrajinske vlade da se s takvim tipovima obračuna, da ih dovede u red. Oni su u groznom statusu prema EU, koji se prema Ukrajini ponaša neodgovorno“, rekao je Milanović za RTL Danas, prenosi Jutarnji list.

Na pitanje novinara smatra li da je preterao s komentarima u vezi sa Ukrajinom, Milanović odgovara:

„Nisam preterao. Ukrajina ima problem. I sa separatistima, s kojima mora nastaviti razgovore. S njima treba razgovarati, a ne ići u konfrontacije s nuklearnom silom. Ko god ih na to podstiče je šarlatan, a ima ih puno u EU“, rekao je hrvatski predsednik.

Za premijera Hrvatske Andreja Plenkovića kazao je da se „ponaša kao ukrajinski agent“.

„Ja se ponašam kao hrvatski predsednik. To je ogromna razlika. Dakle, ja nisam slizan s Rusima. Ja tamo nikada nisam bio službeno. Ja nisam nikad popio kafu s ruskim ambasadorom“, objašnjava Milanović.

Kaže da je njegov jedini interes sigurnost Hrvata.

„Ja to pratim godinama, bio sam tamo dva puta, ne kao Plenković da pokupim dnevnice. nemam nikakvu ljubav niti mržnju. Ukrajina slavi heroje iz Drugog svetskog rata koji su masovne ubice Poljaka i Židova“, ističe Milanović.

Foto: AP PHOTO

Na pitanje smatra li da treba da se izvini, Milanović odgovara:.

„Kome da se izvinim? Ni govora. Predsednik vlade je običan poltron, koji je to radio i za vreme Kolinde Grabar-Kitarović, iako je tada situacija bila drugačija. Ona je pokušavala nekakvim diplomatskim tonovima izgraditi nešto s Rusijom. Plenković totalno kontra. On je nažalost i tada bio premijer. Sve ono što mene zanima je interes Hrvatske“, kaže predsednik Hrvatske.
Dodaje da se „ne boji ni ukrajinskih huligana, niti bilo čega što bi se moglo dogoditi“.

Podsetimo, Milanović je dospeo na „crnu listu“ ukrajinskih ekstremista kada je izjavio da bi u slučaju eskalacije tenzija u Ukrajini, Hrvatska trebalo da povuče sve svoje vojnike iz NATO misije. On je dodao i da „Ukrajini nije mesto u NATO“ i da je to „jedna od najkorumpiranijih država na svetu“, a za eskalaciju u Ukrajini i odnosima sa Rusijom optužio administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 2 godine

Pa ako stvarno misli ovo što kaže onda prvi put da čujem nešto pametno od hrvatskih političara!

petar

pre 2 godine

Definitivno nije u vinklu. Pa zar on da napada ubice Jevreja, kad sam pripada "naciji" koja prednjači u tome. Isto bi se ponovilo kad bi dobili šansu.

Petar

pre 2 godine

Kritikuje Ukrajince što slave zločince iz 2. svetskog rata koji su ubijali Jevreje i Poljake. to je sasvim njegov lep gest ako je iskren, u šta ja sumnjam... Postavljam pitamje, zašto ne osudi zločince u Hrvatskoj koje cela Hrvatska veliča, čak po njima daje imena ulicama širom "lijepe im". Digni glas protiv svojih sunarodnika ako imaš petlju.

zora

pre 2 godine

U tom slucaju su isti kao vi. I vi slavite koljace Srba Jevreja i Roma iz drugog rata u Jasenovcu. Zajedno ste bili na strani Hitlera.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija