• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.02.2022

15:36

SRBI ĆE GA PAMTITI PO ZLU! KATNIĆ ODLAZI U PENZIJU! Kreator lažnog državnog udara i Milov privatni tužilac stekao uslov da okonča radni vek

Reuters

Balkan

SRBI ĆE GA PAMTITI PO ZLU! KATNIĆ ODLAZI U PENZIJU! Kreator lažnog državnog udara i Milov privatni tužilac stekao uslov da okonča radni vek

Podeli vest

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić stekao je uslov za penziju, potvrđeno je iz Fonda PIO

Iz Fonda PIO Radiju Crne Gore je potvrđeno da je Katnić stekao uslov za penziju i da su traženu dokumentaciju već prosledili Tužilačkom savetu.

Savet je za sutra za 15 sati najavio sednicu na kojoj bi trebalo da odlučuje o mogućem prestanku funkcije Katniću i ostalim tužiocima koji imaju uslov da se penzionišu. Katnić je u dopisu predsednici Tužilačkog saveta naveo da bi njegova smena na osnovu ispunjenja uslova za penziju, nedvosmisleno značila diskriminaciju po osnovu godina.

Tražio je od Tužilačkog saveta da iz odlučivanja u vezi sa njim, izuzme dva člana Sinišu Gazivodu i Steva Muka. Muk je našem Radiju kazao da su Katnićevi navodi neosnovani, da nisu utemeljeni na činjenicama, te da će se na sutrašnjoj sednici detaljnije izjasniti o tome.

Muk smatra da ne postoji osnov za njegovo izuzeće i Katnićeve optužbe doživljava kao pokušaj pritiska na njega lično, ali i na celi Tužilački savet.

Kat­nić, spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Cr­ne Go­re, slovio je za pri­vat­nog po­li­cij­skog tu­žioca  Mi­la Đu­ka­no­vi­ća koji je sa njim kreirao lačni dr­žav­ni udar koji se dogodio na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

U Crnoj Gori je izvršen niz hapšenja, a među dvadesetak državljana Srbije koji su tom prilikom lišeni slobode bio je i Bratislav Dikić, bivši komandant Žandarmerije u Srbiji (2009-2013). Protiv uhapšenih je potom pokrenut niz istražnih i sudskih postupaka, koji su pored pravne dobili i političku dimenziju, pošto su za učešće u navodnoj pripremi državnog udara naknadno optuženi i lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jela

pre 2 godine

Ovom Čovjeku nije jasno da ga je Narod sit jer je čuvao ledja Mafijašima zato mu se ne ide u Penziju.Njemu i Mafiji treba Narod da sudi.

Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun! TRAŽIĆU PROCESUIRANJE KATNIĆA, situacija u Crnoj Gori alarmantna
Balkan

Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun! TRAŽIĆU PROCESUIRANJE KATNIĆA, situacija u Crnoj Gori alarmantna

Jedan od lidera DF, poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević, izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, i da sve ono što se čulo na parlamentarnom odboru signal da nadležne institucije u što skorije vreme pokažu spremnost da se obračunaju sa kriminalcima unutar državnih institutcija, a ne van njih

26.10.2021

13:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija