• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.05.2022

13:55

PUHOVSKI POTKAČIO ZELENSKOG: Malo preigrava svoju ulogu... Ponaša se kao moralna vertikala, a ne kao neko ko traži pomoć

Beta

Balkan

PUHOVSKI POTKAČIO ZELENSKOG: Malo preigrava svoju ulogu... Ponaša se kao moralna vertikala, a ne kao neko ko traži pomoć

Podeli vest

Profesor filozofije i analitičar Žarko Puhovski komentarisao je danas promenu u stavu javnosti prema ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i istakao da on kao i svi, kako kaže, uspešni glumci malo preigrava svoju ulogu i počinje da smeta svojim savetnicima

Puhovski kaže da je funkcija Volodimira Zelenskog postala važna onog dana kada je, suprotno savetima s polja, odlučio da ne napusti Kijev.

"Nakon toga je njegova uloga jako dobila na važnosti. Problem je u tome što on, kao i svi uspešni glumci, malo preigrava svoju ulogu pa počinje pomalo da smeta svojim savetnicima, od Nemačke nadalje, jer se previše ponaša kao moralna vertikala, a ne kao neko ko traži pomoć”, kaže Puhovski za zagrebačku N1 tv.

On je tako odgovorio na pitanje zašto je javnost onog Zelenskog, kome se na početku divila i opisivala ga u superlativima, sada počela da ga doživljava kao pomalo napornog i dosadnog.

Zagrebačka N1 tv. konstatuje da bi Zelenski ostao tek jedan u nizu onih koji su u politiku došli iz šoubiznisa da u njegovom mandatu na čelu Ukrajine Vladimir Putin nije odlučio da napadne ovu zemlju kako bi je, kako je rekao, očistio od nacista.

Zelenski je, piše portal zagrebačke N1 tv., od glumca u loše gledanoj seriji postao čelnik u kojeg su uprte oči celog sveta. I dok su u prvim danima invazije na njegov račun stizali samo pozitivni komentari i divljenje, poslednjih sedmica situacija se pomalo menja.

Kritika bivšeg brazilskog predsednika

Navode da su kritike na račun ukrajinskog predsednika stizale poslednih dana i iz sveta, a najoštrija je, kažu, bila ona bivšeg brazilskog predsednika Lule da Silve.

“Ponekad gledam na televiziji predsednika Ukrajine kako govori, kako mu tapšu i kako dobija ovacije u evropskim parlamentima. Ovaj tip odgovoran je za rat koliko i Putin. Jer u ratu, nije kriva samo jedna osoba”, rekao je Da Silva u izjavi za magazin Tajm.

Ponašanje ukrajinskog predsednika Zelenskog, da Silva je, prenosi N1, nazvao “malo čudnim” i da izgleda, kako je naveo, kao "deo spektakla".

"U britanskom je parlamentu, u nemačkom, u francuskom, italijanskom, kao da je u političkoj kampanji. Trebalo bi da je za pregovaračkim stolom”, naveo je Brazilac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZELENSKI OBJAVIO USLOV ZA KRAJ RATA!
Planeta

ZELENSKI OBJAVIO USLOV ZA KRAJ RATA!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da mirovni sporazum sa Rusijom zavisi od povlačenja ruskih snaga na položaje pre 24. februara, odnosno pre početka ruske vojne intervencije protiv Ukrajine

07.05.2022

09:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija