• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune/Mediji

31.12.2020

19:49

RUSIJA PLANIRA DA U 2021. OBORI ZAPADNI BANKARSKI SISTEM?! Džo Bajden sprema nove sankcije Moskvi, ali... SVET NEĆE BITI ISTI!

Vesti

RUSIJA PLANIRA DA U 2021. OBORI ZAPADNI BANKARSKI SISTEM?! Džo Bajden sprema nove sankcije Moskvi, ali... SVET NEĆE BITI ISTI!

Podeli vest

Ako SAD isključe Rusiju iz međunarodnog platnog sistema SWIFT, to će stvoriti probleme u međunarodnim plaćanjima i paniku na valutnom tržištu, rekao je ruskoj agenciji „Prajm" ekonomski analitičar Artjom Tuzev

Tuzev smatra da će se, nakon kratkog perioda kolebanja, devizni kurs vratiti u normalno stanje, dok će se plaćanja vršiti preko alternativnih sistema.

Između ostalog, navodi ekspert, sve vodeće ruske banke i kompanije su priključene na alternativu SWIFT-u - sistem za transfer finansijskih poruka (SPFS).

Ekonomista smatra da prepreke „nevodljivim" sankcijama stvara to što Vašington ima samo hipotetički uticaj na SVIFT, čije sedište se nalazi u Belgiji.

Ekspert je rekao da, ako se u 2021. godini Rusija bude pridržavala svoje strategije i pređe na digitalnu rublju, potreba za SVIFT-om će nestati, jer će druge ugovorne strane moći da vrše plaćanja bez njega.

BRUTALNA NOVOGODIŠNJA ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA! TRAŽI OD BAJDENA DA UKINE SRPSKU! Srbi mu poručili, samo napred, to znači nestanak BiH!

Ranije su mediji javili da bi novi američki predsednik Džo Bajden mogao da uvede nove sankcije Rusiji, zbog navodnih sajber napada na američke institucije. Pominje se da bi one mogle dotaći finansijsku granu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17