• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.01.2021

08:10

TAJNA PRSTENA PRINCEZE DAJANE! Svi su bili šokirani kada su videli šta je uradila, međutim, kasnije se sve otkrilo!

Vesti

TAJNA PRSTENA PRINCEZE DAJANE! Svi su bili šokirani kada su videli šta je uradila, međutim, kasnije se sve otkrilo!

Podeli vest

Nakon što se 1992. godine razišla sa princom Čarlsom, princeza Dajana je ipak i dalje nastavila da nosi i svoj verenički prsten i burmu

Razvod je okončan 1996. godine, a najomiljenija britanska princeza je nastavila da nosi ovo prstenje iz jednog posebnog razloga.

Prsten s kojim je princ Čarls 1981. godine zaprosio princezu Dajanu se smatra jednim od najposebnijih i najlepših vereničkih prstenova. Kada je izabrala prelepi 12-karatni safir koji okružuje 14 dijamanata, Dajana je prekršila tradiciju izabravši prsten koji nije bio rađen posebno za nju i nije bio porodično nasleđe, već ga je napravila londonska zlatara "Garrard".

Kada su se Dajana i Čarls 1992. godine razišli, princeza je nastavila da nosi oba prstena sve do 1996. godine kada je razvod bio konačno završen. Čim je prestala da živi sa Čarlsom, prema protokolu britanske kraljevske prpdice, Dajana više nije bila obvezna da nosi to prstenje, ali ga je ipak zadržala još četiri godine.

Kada su se njihovi roditelji razišli, princ Vilijam je imao 10, a princ Hari devet godina. Dajana je ovim činom želela da bude uviđavna prema svojim dečacima, naročito tokom javnih pojavljivanja. Prstenje je nosila i za vreme poseta koledžu Eton sa Vilijamom i Harijem, dva dana nakon što je njenom braku i na papiru došao kraj.

Foto: AP/Photo

Danas Dajanin verenički prsten nosi princeza Kejt, supruga njenog starijeg sina, princa Vilijama

Dajanu je, inače, ovaj model prstena podsetio na verenički prsten njene majke, ali ono što znamo sigurno je da je Dajana upravo želela safir, i da joj se od nekoliko modela taj najviše dopao. Nakon što je princeza Dajana preminula 1997. godine, mladi prinčevi Vilijam i Hari su izabrali uspomene svoje majke.

Princ Vilijam je uzeo Dajanin zlatni Kartijeov sat, dok je Hari zapravo bio taj koji je uzeo verenički prsten. Kada je Vilijam odlučio da zaprosi Ketrin Midlton, zamolio je Harija da zamene uspomene da bi majčinim prstenom zaprosio Kejt.

Inače, prsten je u obliku grozda, sa cejlonskim safirom kao centralnim draguljem, okruženim sa 14 pojedinačnih dijamanata. Obruč prstena napravljen je od 18–karatnog belog zlata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17