• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2021

16:28

UN I EU DA ZAŠTITE SRBE! Zaharova: Albanci pretvorili Kosovo u crnu rupu Evrope!

Vesti

UN I EU DA ZAŠTITE SRBE! Zaharova: Albanci pretvorili Kosovo u crnu rupu Evrope!

Podeli vest

Radikalni Albanci pretvorili su Kosovo u "kriminalnu crnu rupu Evrope", izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

Ona je na redovnom brifigu za novinare, povodom novih napada na srpske crkve na Kosovu i Metohiji rekla da su Misija UN i EU obavezne da preduzimaju mere za osiguranje bezbednosti verskih objekata i vernika u pokrajini, na šta Rusija, kako je podsetila, uporno poziva.

Ukazala je na to da nasilje radikalnih kosovskih Albanaca prema Srbima i pravoslavnim svetinjama traje godinama i da nisu u pitanju samo incidenti koji su učestali u poslednje vreme.

- To najbolje pokazuje neodrživost kosovske kvazidržavnosti i dokazuje da je ovaj region pretvoren u kriminalnu crnu rupu na karti Evrope - rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Ona je istakla da je Rusija uvek najoštrije osuđivala nasilje radikalnih Albanaca prema Srbima i srpskim svetinjama.

Foto: Reuters

Eparhija raško-prizrenska saopštila je nedavno da je kamenovana crkva Sv. Petke u Vitini, a da su na Ðurđevdan sa zvonare hrama Sv. Apostola Petra i Pavla u obližnjem selu Klokot nepoznata lica pokušala da uklone crkvenu zastavu sa zvonika.

U susednom selu Parteš ranije ove godine ukradeni su novac i crkvene dragocenosti iz crkve Sv. Trojice, navode u Eparhiji i ističu da najnoviji talas nasilja nije samo, kako kosovske institucije vole da kažu, deo svakodnevnice u kojoj ima i pljački u džamijama.

U saopštenju se navodi da se napadi na srpske hramove kontinuirano dešavaju i da najvećim delom imaju etničku i versku pozadinu jer su usmereni konkretno protiv jedne zajednice čije prisustvo nekome očigledno smeta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija