• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

08.09.2021

07:00

SAD SU LAKA META ZA RUSE I KINEZE - AHILOVA PETA AMERIČKIH NOSAČA AVIONA! Hteli su da uštede i napravili ogromnu grešku!

Vesti

SAD SU LAKA META ZA RUSE I KINEZE - AHILOVA PETA AMERIČKIH NOSAČA AVIONA! Hteli su da uštede i napravili ogromnu grešku!

Podeli vest

Oslanjajući se na palubne lovce F-18 Super Hornet, SAD su žrtvovale efikasnost svojih nosača aviona, piše časopis Military Watch

Kako piše autor članka, nakon što je F-18 stupio u službu 2001. u Vašingtonu, nadali su se da će smanjiti troškove održavanja grupa nosača aviona. Ovaj lovac je zamenio jurišni avion A-6 Intruder i presretač F-14 Tomcat, koji je u međuvremenu imao mnogo veći borbeni radijus.

- Prelazak sa Tomcat-a na Super Hornet smanjio je pokrivenost avionskog krila za neverovatnih 77 odsto, što se pokazalo prihvatljivim odmah po završetku Hladnog rata, jer je F-14 bio skup za rad - ističe autor članka.

Međutim, sada potreba za takvim avionima postaje sve očiglednija zbog rastućeg potencijala rivala. Dakle, Rusija, Severna Koreja i Kina već su stvorile nove klase protivbrodskih projektila dugog dometa koje omogućavaju udarnim grupama nosača aviona da budu dalje od obale, objasnio je ekspert.

ŠAH MAT, KIJEV JE U DONBASU SVE OČEKIVAO OSIM OVOG! Dve republike će funkcionisati kao jedna u skladu sa zakonodavstvom Rusije!

S tim u vezi, američka mornarica će, najverovatnije, morati da sačeka dolazak novog palubnog lovca šeste generacije u službu, jer do tog trenutka njihova avijacija teško da će moći da ostvari vazdušnu superiornost na velikim udaljenostima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija