• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2021

20:45

ČIM JE STIGAO U AMERIKU, UDARILA SU GA KOLA! Kako je Čerčil uspeo da PREVARI PROHIBICIJU i legalno konzumira alkohol!

AP/Printscreen/Fotomontaža

Vesti

ČIM JE STIGAO U AMERIKU, UDARILA SU GA KOLA! Kako je Čerčil uspeo da PREVARI PROHIBICIJU i legalno konzumira alkohol!

Podeli vest

Vinston Čerčil bio je poznat kao veliki ljubitelj alkohola

Navodno je pio šampanjac pri svakom obroku, brendi je pijuckao tokom celog dana, da bi tokom večernjih sati uživao u ispijanju viskija.

Jasno vam je da je reč o čoveku koji ne bi dobro reagovao na prinudnu apstinenciju. Međutim, kada je Čerčil posetio Sjedinjene Američke Države 1931. godine zbog predavanja, tokom vrhunca prohibicije, prinudna apstinencija je bila upravo ono sa čim se suočio, a to je značilo da je morao da pronađe način da to zaobiđe.

Srećom po Čerčila, iako je alkohol bio zabranjen za opštu javnu konzumaciju, i dalje se smatrao vrednim lekom za određena medicinska stanja. U zavisnosti od lekara kod kojeg ste završili i stanja koje ste imali, mogli ste da nađete voljnog medicinskog stručnjaka koji je bio u stanju da vam napiše recept za ublažavanje simptoma, na isti način na koji se medicinska marihuana izdaje danas.

Foto: Printscreen

Čerčilu je preostalo da pronađe simptom koji se leči obilnim količinama pića, a taj simptom je otkrio slučajno kada je izašao iz taksija u Njujorku i napravio klasičnu englesku grešku gledajući u pogrešnom pravcu. Čerčila je odmah udario automobil koji je naišao i odmah je prebačen u bolnicu.

Nakon oporavka u bolnici, Čerčil je poslat kod doktora Pikarta u istočnoj 80. ulici i nakon brzog pregleda, dr Pikart je zaključio da rešenje za ono što muči budućeg premijera nije manje od šest čaša alkohola za vreme obroka, iako je Čerčil mogao da konzumira i više ako želi.

Čerčil je na ovaj pronašao svoje rešenje za problem američke prohibicije i bez ikakvih problema je mogao da se naliva alkoholom za sve vreme boravka u Americi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17